"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ''Gökhan Açıkkollu'' açıklaması

07 Mart 2018, Çarşamba 20:48
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alındıktan sonra vefat eden Gökhan Açıkkollu'ya ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bir siyasi partinin grup toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Gökhan Açıkkollu'nun vefatına ilişkin ifadeler kullanıldığı hatırlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan incelemede, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünde İstanbul'daki eylemlerin tespitine ilişkin başsavcılıkça yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kadıköy'den Acıbadem'e giden tanklara yol açmak isteyen şüpheli komiserler Çağlar Aydın ve Murat Bağrık'ın gözaltına alındığı, şüphelilerin ifadelerinde, Gülen Hareketi yapılanmasında bağlı oldukları üstleri olduğunu beyan ettikleri anlatılan açıklamada, Aydın ve Bağrık'ın, Habib Ertürk'ün kendilerine "tanklara yolu açması talimatı verdiğini" beyan etmesi üzerine, şüpheli Ertürk'ün gözaltına alındığı kaydedildi.

Ertürk'ün de gözaltı sürecinde, "emniyet mensuplarına ilettiği bu talimatın da üst yöneticisi/abisi konumundaki Gökhan Açıkkollu tarafından verildiğini" iddia ettiği aktarılan açıklamada, bu tespitler doğrultusunda 24 Temmuz 2016'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şüpheli Açıkkollu'nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi. Soruşturma esnasında şüpheli Açıkkollu'nun aynı zamanda "ByLock" kullandığının anlaşıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gözaltı sürecinde beyan ettiği şeker rahatsızlığı sebebiyle ilaçları temin edilmiş ve kullanması sağlanmıştır. Gerek şüpheli Gökhan Açıkkollu gerekse diğer şüpheliler hakkında tahkikat işlemleri devam etmekteyken 28 Temmuz 2016'da rahatsızlanması üzerine nezaretten çıkarılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Uygulanan tedavi sonrası soruşturma işlemleri devam etmekteyken 5 Ağustos 2016'da tekrar rahatsızlanmış, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen vefat etmiştir.

Ölümü sonrası adli otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca yapılmış, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi Başkanlığı'nca tanzim edilen 23 Kasım 2016 tarihli rapor içeriğine göre şahsın ölüm sebebinin 'akut miyokard enfarktüsü' sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Gökhan Açıkkollu'nun ölüm olayına ilişkin ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında 'kişideki şeker hastalığı rahatsızlığı ile kalp krizi arasında illiyet bağı olup olmadığına' dair rapor tanzim edilmesi için soruşturma dosyası Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmiş olup, görüş istenmiştir.

Gökhan Açıkkollu isimli kişinin 'işkence sebebi ile öldüğüne' ilişkin tüm iddialar örgütsel propaganda amaçlı olup gerçeği yansıtmamaktadır."

***

Konuyla ilgili diğer haberleri okumak için tıklayınız:

Kılıçdaroğlu'ndan 'Gökhan Açıkkollu' açıklaması

Bu dava da mahşere kaldı

15 Temmuz'dan sonra gözaltında iken vefat eden öğretmen Açıkkolu hakkında açıklama

AA

Okunma Sayısı: 6745
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • aliye

    8.3.2018 12:39:05

    işkence sebebi ile öldüğüne' ilişkin tüm iddialar örgütsel propaganda amaçlı olup gerçeği yansıtmamaktadır." ALLAH ALLAH İnandık mı.....

  • ADEM KILIÇ

    8.3.2018 10:16:13

    bu hikaye için şimdiye kadar niye beklediniz o zaman madem suç şüphesi var.... DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜNÜZ.. Allah ellerini kırsın.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı