"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'da bin 383 vakıf faaliyet gösteriyor

11 Mayıs 2019, Cumartesi 12:00
İstanbul'da bin 269'u Cumhuriyet döneminde kurulan, 13'ü Osmanlı'dan devam eden ve 101'i de cemaat vakfı olmak üzere toplamda bin 383 vakıf faaliyet gösteriyor.

İstanbul'da bin 269'u Cumhuriyet döneminde kurulan, 13'ü Osmanlı'dan devam eden ve 101'i de gayrimüslimlere ait cemaat vakfı olmak üzere bin 383 vakıf faaliyet gösteriyor.

Vakıflar, tarih boyunca İslam ülkelerinin toplum ve kültür hayatında önemli rol oynayan hayır müesseseleri oldu.

Vakıflar Haftası kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğünün verilerinden derlenen bilgilere göre, İstanbul'da bin 269'u Cumhuriyet döneminde kurulan, 13'ü Osmanlı'dan devam eden ve 101'i de gayrimüslimlere ait cemaat vakfı olmak üzere bin 383 vakıf çalışmalarına devam ediyor.

Bu vakıfların her biri birden çok alanda faaliyet gösteriyor. Bin 383 vakıf arasında eğitim 900, kültür 411, sağlık 408, dini eğitim ise 219 vakfın alanına giriyor.

Bilim-teknoloji 112'nin çalışma alanı olurken, demokrasi, hukuk, insan hakları alanında 26, basın-gazetecilik alanında 15 ve barış alanında ise 3 vakıf çalışma yürütüyor.

Denizcilik alanında 4, hukuk eğitimine destek alanında 6, tarım-hayvancılık ve kooperatif alanında 5 vakıf faaliyet gösteriyor.

Şehit ve gazilerle ilgili bir vakıf faaliyet gösterirken, sosyal hizmet alanında 118, yaşlılara yardım alanında 12, özürlüler alanında 18, öksüz ve yetim barınması alanında ise 3 vakıf faaliyette bulunuyor.

AA

Etiketler: vakıf, toplum, eğitim
Okunma Sayısı: 997
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı