"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstiklal Caddesi'nde patlama!

19 Mart 2016, Cumartesi 11:05
İstanbul’un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde patlama oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

CNN Türk’ün geçtiği bilgiye göre patlama Taksim'in en işlek kitapevi olarak bilinen Mephisto'nun karşısına denk gelen Balo Sokak'ta gerçekleşti. İlk gelen bilgilere göre saldırının canlı bomba kaynaklı olduğu ve canlı bombayla birlikte 5 ölü, 20 yaralı olduğu belirtiliyor. Teröristin asıl hedefinin neresi olduğu araştırılıyor. Canlı bombanın yolda giderken bombanın infilak ettiği iddiası var. DHA, yaralılar arasında 3 İsrail vatandaşının olduğunu aktardı. Ölenlerden 4'ü olay yerinde, biri hastanede ölen İsrail uyruklu bir kadın.

Çevredeki hastanelerin acil servisleri alarma geçti.  Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaralılar getirildiği öğrenildi. Patlamaya yakın noktadaki iş yerleri geçici bir süre ile kapatıldı. Şişli Etfal ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 2'si ağır 10 yaralı getirildiği ifade ediliyor. 

28 AMBULANS

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine 28 ambulans gönderildiği bildirildi. 

Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, patlamanın ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk çağrı saat 10.58'de geldi. 

Olay yerine 28 ambulans gönderildiği, saat 11.04'te patlama yerine ulaşan ambulanslardaki sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale ederek, hastanelere nakillerini gerçekleştirdiği kaydedildi.

VALİ ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Şahin, "Bir canlı bomba kendini patlattı. Canlı bombayla birlikte 5 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Sosyal medyada yayılan, 'Nişantaşı'nda patlama', 'Bayrampaşa'da patlama' söylentileri tamamen asılsızdır" açıklamasını yaptı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

5 SAVCIYLA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binası önünde meydana gelen terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. 

Öte yandan, Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

Haber Merkezi

Etiketler: istiklal caddesi
Okunma Sayısı: 4574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    19.3.2016 13:51:31

    Almanlarin aldigi istihbarat ve önlem almalari yerindeymis. Peki bu istihbarati veren birimlerden biri MIT olduguna göre Türkiye güvenlik namina ne yapmis? Hatirladigimiz kadariyla önlem alan Almanlara bizimle paylasmadilar diyenler oldu. Almanlari uyaran MIT Tüekleri uyarmadi mi. Bu saldiriya maruz kalanlar arasinda Hükümetin büyük dostu Israil'in vatandaslari da varmis artik daha fala önlem alirlar. Bir de hükümet terör saldirilarindan sonra bizi yildiramazlar bize diz cöktüremezler gibi acizlik parolalari atiyor. Hükümet önlem almak icin NE YAPIYOR onu anlat. MIT'in Almanlara calistigi kadar Türk vatandaslari icin de calisiyor mu? PKK yi var eden Kemalizme karsi ne gibi önlemler aliniyor? PKK= Kemalizm =Dinsizlik ve Islam Müslüman karsitligi formülüne karsi ne yapiliyor?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı