"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzmir'in Tire ilçesinde Demokrat Parti adayları güç kazanıyor

06 Şubat 2019, Çarşamba 13:19
Demokrat Parti Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve İzmir'in ilçelerinde yeniden aday gösterilmeyen bir çok Belediye Başkanına 31 Mart yerel seçimlerinde adaylık noktasında teklif götürdüğü iddia edildi.

Geçtiğimiz dönemde İzmir'in ilçelerinde Belediye Başkanlıklarına aday gösterilmeyen isimlere kapılarını açan Demokrat Parti bu dönemde yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarının yeni adresi olma yolunda.

Yeniden aday gösterilmeyen Aydın'ın Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile Denizli'nin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın CHP'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçmesi ve buradan aday gösterilmesi sonrası parti içinde hareketli günler yaşanıyor.

Parti üst düzey yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre partilerinden yeniden aday gösterilmeyen Türkiye genelinde hali hazırda 154 aktif İlçe Belediye Başkanının Demokrat Parti listelerinden 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçime girmek istemeleri siyaseti çift kutuplu hale getirerek seçmenin iki tercihden birini seçmek zorunda bırakılmasında 3.tercih olarak Demokrat Parti’nin siyasi dengeleri yeni baştan belirleyebileceği konuşuluyor.

İzmir'de Demokrat Parti'ye önemli isimlerin katılımı bekleniyor

CHP ve İyi Parti arasında yapılan ittifak görüşmesi sonrası Tire'nin İyi Parti'ye bırakılması sonrası Mevcut CHP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in Demokrat Parti listesinden seçime gireceği iddia ediliyor. Çiçek dışında Demokrat Parti İzmir İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin başka önemli isimlerinde Demokrat Parti'ye geçeceği ve çok önemli isimlerle temas halinde oldukları konuşuluyor.

Çok partili siyasi yaşama geçişte aktif bir rol alan Demokrat Parti (DP) Türkiye’nin yakın siyasi tarihine bakıldığında hala kitle partisi olma özelliğini koruyor. Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal liderliğinde aktif saha çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti’nin Ege Bölgesi’ndeki etkisi hissediliyor.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, yerel seçimler öncesi istişarelerde bulunmak için Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Tire ve Torbalı’da partinin ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Dökmeciler, yerel seçimde herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayacaklarını ve 30 ilçede kendi adaylarıyla seçime katılacaklarını belirtti.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR AÇIKLANACAK

Dökmeciler, “Önce teşkilatlarımızın nabzını alıp durumları değerlendirdik. Gündemimiz ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızı tespit etmek. İlk olarak Beydağ ilçemizde sırasıyla Kiraz, Ödemiş, Tire ve Torbalı İlçelerimizdeki belediye başkan adaylarımızın belirlenmesini ilçe başkanlarımıza ve ilçe teşkilatlarımıza bıraktık. Çünkü mahalli idareleri en iyi bilen ilçe teşkilatımızdır. Demokrat Parti adaylarını saptamalarını istedik. Her ilçede birkaç aday adayı isimleri ilçe teşkilatlarımıza başvurdu. Bu isimleri değerlendiriyoruz. Liyakatlerine göre bir şekilde eleyerek ilçe başkanlarımız ve eski ilçe başkanlarımızın da katkıları ve görüşlerini dikkate alarak hareket ediyoruz. Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak başta Büyükşehir olmak üzere her yerde en iyi Belediye Başkanı adaylarımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki Pazartesi gününe kadar hepsini belirlemiş olacağız. 30 ilçede aday çıkartacağız."

“HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAKIMIZ YOK”

30 ilçede de tek başlarına seçime gireceklerini aktaran Dökmeciler, “Mahalli idareler seçimlerinde hiçbir parti ile ittifakımız yoktur.

Seçmenler Demokrat Parti’nin sembolü olan Kırat’ı görmek istiyor. İnşallah milletimizin oylarıyla Kırat’ı şahlandıracağız. Oy pusulasında Demokrat Parti’nin yeri 9. perondadır. “Kırat sadece Demokrat Parti’dedir” dedi.

Okunma Sayısı: 4517
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Recep Günay

    6.2.2019 17:13:12

    Osmanlıda ahrarlar, yeni türkiye cumhuriyetinde demokratlar. sonrası adalet partisi ve dogruyol partisi. şimdi tekrar demokratlar. Boş bir misyon değil. içi dolu bir misyon. yeniden küllerinden alevlenir mi? Alevlenir.AKP ye mahkum değilsiniz..İşte demokratlar işte kırat

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı