"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kavgayı değil, barışı istiyoruz

29 Aralık 2018, Cumartesi 17:21
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Niğde Belediyesi ile konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi imza töreninde, Türkiye’de yıllarca taşeronda çalışan işçilerin sosyal hakları ve iş güvenlerinin olmadığını, bazılarının maaşlarının asgari ücretin altında olduğunu söyledi.

Arslan, bu topraklarda kavgayı değil, barışı istediklerini, dayanışmayı savunduklarını kaydederek “Sarı yeleklere özenen değil, milletin değerleriyle barışmış bir sendika yolu izliyoruz. HAK-İŞ, ismiyle müsemma haktan yanadır, adaletten yanadır. Zor zamanların örgütüdür” diye konuştu.  Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan da toplu iş sözleşmesinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Belediye bütçemize baktık ve çalışmalarımızı yaptık. Geldiğimiz noktada iyi bir artış yaptık. Bunun yanında da sosyal haklarınızı eski kadrolulardan daha fazla noktaya getirdik. Belediyemizde çalışan 517 işçiden 475’inin aldığı ücret 70,36 liraydı. Bizim ana çabamız aşağılarda kalmış işçi kardeşlerimizin ücretlerini yükseltmekti. Yapılan artışla en düşük yevmiye 70’ten 125 liraya, ortalama yevmiye 90 liradan 126 liraya ulaştı. Sosyal haklarınız da daha yukarıya çıkartıldı. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardında, sözleşme imzalandı.   

AA

Etiketler: hak-iş, mahmut arslan
Okunma Sayısı: 1075
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı