"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lı mühendislere şok yasak... 'Ceza bitiş tarihi: 3025'

09 Mayıs 2018, Çarşamba 00:22
Kamuda çalışırken OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle görevlerinden ihraç edilen mimar ve mühendisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle ikinci kez cezalandırıldı.

Bakanlık bünyesindeki Ulusal Yapı Denetim Sistemi’ne kayıtlı olan KHK’lı mühendis ve mimarların, ‘Proje ve Uygulama Denetçisi’, ‘Kontrol elemanı’ gibi vasıflar altında, yapı denetim şirketlerinde çalışması 3025 yılına kadar engellendi. Bakanlık böylece ihraç edilenlerin özel sektörde de iş bulmasını engelleyerek, işsizliğe mahkûm etti. Mühendisler, “Bakanlık bize ağaç kökü bile yemesinler diyor” sözleriyle karara tepki gösterdi.

‘CEZA BİTİŞ TARİHİ: 3025’

Bakanlığın sisteminde ilgililere tebliğ edilen kararda şöyle denildi: “Aşağıda belirtilen nedenden ötürü cezalandırıldınız. Ceza Başlangıç: 26.04.2018 Ceza Bitiş: 26.04.3025 Ceza Nedeni: Kanun Hükmünde Kararnamelerin ekinde bulunan listelerde isimleri yer alan ve 4708 sayılı Kanun kapsamında denetçi mimar ve mühendis, kontrol elemanı, yardımcı kontrol elemanı, yapı denetim kuruluşu ve laboratuvar kuruluşu ortakları ile şirket müdürlerinin ve hâlihazırda yapı denetim faaliyeti içinde belirtilen türde görev yapmakta olan kişilerin faaliyetlerinin engellenerek, görevlerinin sonlandırılması ve söz konusu listelerde yer alan kişilerin bundan sonra da denetim faaliyeti yapmalarına izin verilmemesi, ayrıca bu yönde yapılacak başvuruların da reddedilmesi uygun görülmüştür.”

Okunma Sayısı: 8133
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Filiz

    9.5.2018 10:56:00

    Allah sizi en güzel bir şekilde cezaldiracak....Allah diyorum....baskada bisey demiyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı