"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kişisel bilgilerin çalınmasını vatandaşlar nasıl yorumladı?

09 Nisan 2016, Cumartesi 11:48
Türkiye’de 50 milyon kişinin kişisel bilgilerinin çalınması, vatandaşları endişelendiriyor.

Tedirgin olan vatandaşlar, sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Bazıları ise, "Bir yaşantım yok ki! kişisel bilgilerim çalınsa ne olur, çalınmasa ne olur?" tepkisini dile getiriyor.

Kişisel bilgilerin çalınmasını değerlendiren vatandaşlar, kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasından korkuyor. Duygularını dile getiren vatandaşlar, “Hepimiz için acı bir durum. Çok vahim bir durum. Güvenlik açığı olarak değerlendiriyorum. Hepimiz tehdit altındayız.” diyor.

Öte yandan konuya farklı bir açıdan yaklaşan bir vatandaşın, “Hayatımız çalınmış, kişisel bilgimiz çalınsa ne olur? Sabah iş, akşam ev. Kişisel bilgilerim olsa ne olur olmasa ne olur? Yani bir yaşantım yok ki…Robot gibi yaşıyoruz. O yüzden hiç endişelenmiyorum.” şeklindeki yorumu dikkat çekiyor.

Kimlik krizi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kimlik-krizi_392511

Adalet Bakanı Bozdağ'dan kimlik bilgileri hakkında önemli açıklama

http://www.yeniasya.com.tr/politika/adalet-bakani-bozdag-dan-kimlik-bilgileri-hakkinda-onemli-aciklama_392586

Okunma Sayısı: 1652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı