"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet Bakanı Bozdağ'dan kimlik bilgileri hakkında önemli açıklama

07 Nisan 2016, Perşembe 14:29
Adalet Bakanı Bozdağ, kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiasına ilişkin, "YSK, bundan sonraki seçimlerde kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacaktır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muş Valiliği ziyaretinde, kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarıyla ilgili soru üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin soruşturmasının sürdüğünü söyledi.

Yayınlanan kişisel verilerdeki rakamların 2009 ve 2011 seçim rakamlarına çok benzer olduğunu ifade eden Bozdağ, "İnceleme sürüyor. Şu anda yayımlananların içerisinde 18 yaşın altında insan var mı yok mu? Ona bakılıyor. Eğer 18 yaşın üstünde isimlerden oluşuyorsa, bu tartışmasız bir şekilde seçmen listesi anlamına gelir." dedi.

Bilgilerin ne şekilde sızdığının adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacağına inandıklarını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti.

"Bilindiği gibi YSK siyasi partilere seçmen listelerini vermektedir. Seçime katılan bütün partilere verilmektedir. O nedenle YSK'nın verdiği bu listelerden mi, partilere girdikten sonra mı başka ellere geçti veya başları partilerde mi ele geçirdi, yoksa YSK'dan mı bir şekilde ele geçirildi, bunların tamamı adli soruşturma sonrasında ortaya çıkacaktır."

"Yasal sınırlamalar getirilecek"

Seçim kanunlarının tamamını tek bir kanun halinde düzenleme çalışmasını sürdürdüklerine dikkati çeken Bozdağ, "Bu çalışma içerisinde bundan sonraki seçimlerde YSK'nın paylaşacağı verilere de bir sınırlama getirmeyi planlıyoruz. Şunun tüm vatandaşlarımızı tarafından bilinmesini özellikle istiyoruz. YSK bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacaktır. Buna yasal sınırlamalar getireceğimizi buradan ifade etmek isterim." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2177
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı