"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kobani'ye kaçan belediye başkanı görevden alındı

12 Şubat 2016, Cuma 15:07
Şanlıurfa, Suruç İlçesi Belediye Başkanı DBP’li Orhan Şansal, İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevden uzaklaştırıldı.

Hakkında tutuklama kararı verildikten sonra Kobani’ye kaçtığı öne sürülen Şansal için 44 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor. 

Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, geçen yıl 1 Aralık’ta gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın yaptığı itiraz üzerine Şansal hakkında 'terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne finansman sağlamak, göçmen kaçakçılığı ve patlayıcı madde bulundurma' suçlarından tutuklama kararı çıkarıldı. Hakkında açılan davada 44 yıl hapsi istenen ve tutuklama kararının ardından sınırı geçerek Suriye'nin PYD denetimindeki Kobani şehrine kaçtığı öne sürülen Orhan Şansal, İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevden uzaklaştırıldı. Şansal hakkında alınan kararın, bakanlık tarafından Şanlıurfa Valiliği ile Suruç Belediyesi yetkililerine iletildiği bildirildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1372
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı