"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kur'an'ı yaşamak en büyük ibadettir'

17 Kasım 2014, Pazartesi 20:09
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Kuran-ı Kerim öyle mukaddes bir kitap ki eline alıp dokunmak ibadet, sayfalarını açıp bakmak ibadet, okumak, dinlemek, anlamak, üzerinde tefekkür etmek ibadet. En önemlisi de yaşamak. Yaşamak en güzel ibadettir" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Görmez, Fatih Camisi'nde yapılan "Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi, 11. dönem kıraat bölümü mezunlarının icazet merasiminde, Kuran-ı Kerim'in nazil olduğu günden beri, farklı kıraatlerle bugüne taşındığını belirterek "20 kurra, 3 yıllık büyük bir emekten sonra Kuran-ı Azimüşşan'ın 7 kıraatine ilaveten, 3 kıraatini de ekleyerek icazetlerini alacaklar" dedi.

Kuran’ı güzel okumanın bir ibadet olduğunu ancak bunun yanında manasının da öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, yüzyılın başında çeşitli sebeplerle sekteye uğrayan Kur'an hizmetinin 70'li yıllardan itibaren yeniden ihya olduğunu söyledi.

Konuşmasında "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu geleneği İstanbul’da tesis ettiği Haseki Eğitim Merkezinde, bugün adına Dini Yüksek İhtisas Merkezi dediğimiz merkezlerde yeniden ihya ederek bundan sonra hiçbir sekteye uğratmadan, inşallah kıyamete kadar bu geleneği devam ettirecektir" diyen Görmez, İslam aleminin zor bir süreçten geçtiğini, çekilen sıkıntıların Kuran-ı Kerim'e verilen değerin azalmasından kaynaklandığını kaydetti. 

Görmez, icazetlerini alan kurralara şöyle seslendi:

"3 yıl emek vererek omuzlarınıza büyük bir yük aldınız. Hayatınız boyunca verdiğiniz bu emek zayi olmadan, hiçbir kıratin bir kelimesini unutmadan, bunu muhafaza etmelisiniz. İkinci konu ise okuduğunuzu anlayacaksınız. Her ayetin nasıl ki 10 kıraatini kalbinizde taşımaya başladınız ise hangi müfessir ayeti nasıl tefsir etmiş, hayatla irtibatını nasıl kurmuş bunları öğrenmelisiniz, lütfen bundan kendinizi mahrum eylemeyin. Hazreti Mevlana, "Herkes Kuran'a verdiği hizmet kadar anlar' der. Kuran'ı anlamak için kilit vurulmamış kalplere ihtiyaç var. Kuran'ı anladığımız gibi, hayatımızda yaşamak, üzerimize aldığımız görevin en büyük hakkıdır. Bu konuda bizlere rehber olmanızı istiyorum"

Etiketler: diyanet, kuran, ibadet, yaşamak
Okunma Sayısı: 1508
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı