"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maaşlar seyyanen iyileştirilmeli

05 Temmuz 2022, Salı 23:02
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması, maaşlar arası makasın büyümemesi için seyyanen iyileştirme yapılmalı” dedi.

Haziran enflasyonunu yüzde 4,95, Ocak-Haziran enflasyonunun ise yüzde 42,35 olarak açıklandığını, kamu görevlileri ve emekliler için maaş/ücret artışının ise toplamda yüzde 41,69 olarak gerçekleştiğini belirterek, Son dönemlerde üretim ve tedarik zincirinde yaşanan problemler, dövizdeki dalgalanmalar ve küresel krizin yansımaları sonucu oluşan enflasyon, bir dünya sorunu haline gelmiştir. Bu durum fiyat artışlarına, kamu görevlilerinin maaşlarında kayıp oluşmasına neden olmuştur” dedi. 

ENFLASYON, GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞİ BÜYÜTTÜ 

Enflasyon rakamlarının büyüklüğü; alım gücünün küçüldüğünün ve sabit gelirlilerin ekonomik kayıplar yaşadığının göstergesi olduğunu ifade eden Yalçın, “Son 6 aylık süreçte yaşanan beklenmedik fiyat artışları, kamu görevlilerinin maaş/ücretinde azımsanmayacak oranda kayıp oluşmasına neden olmuştur. Özellikle kira, emtia, enerji vb zorunlu harcama kalemlerindeki beklenmedik artışlar emekçinin cüzdanını yakmakta; başta kamu görevlilerimiz ve sabit gelirliler yaşanan artışları derinden hissetmektedirler. Özetle enflasyon, sadece rakam olmaktan çıkmış, maaş ve ücretleri eritmiş, alım gücünü ciddi oranda düşürmüş ve gelir dağılımındaki adaletsizliği maalesef büyütmüştür” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1280
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    6.7.2022 11:43:16

    Başkan ne kadar çabalarsan çabala 20 yıldır yüklendiğin fakır fukaranın vebali üzerinde. Hiç rol yapma. Bu millet bunlara inanacak kadar enayi değil.

  • Gültekin

    6.7.2022 11:24:54

    Sayın Yalçın, siz nasıl çalışanlarınızın hakkını koruyorsunuz?, niçin seyyanen diyorsunuz da, Havuz sistemin ekonomideki başarılarını bildiğiniz halde hükümete tavsiye etmiyorsunuz da milletin oyalıyorsunuz? Seyyanen zamlar asla çözüm getirmez bunu en iyi bilenlerdensiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı