"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mecliste yeni dönem başladı

23 Haziran 2015, Salı 15:18
TBMM, 25. Dönem Genel Seçimleri'nin ardından seçilen milletvekillerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.

Mazbatalarını alan milletvekilleri Parlamentoya kayıtlarını yaptırdı. Şimdiye kadar 527 milletvekili kayıt işlemlerini tamamladı. Oluşturulan kayıt masası düne göre bugün daha sakin. Bugün kayıt yaptıranlar arasında AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı yer aldı. 

Meclis'te, milletvekillerinin yemin töreni için herşey hazır. TBMM Şeref Holü'nde son kontröller de yapıldı. TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin yemin edeceği konuşma kürsüsü gözden geçirildi. Ses sistemi ayarları yapıldı. Milletvekillerinin oturacağı masalara güller konuldu. Genel Kurul ve dinleyici locaları, güvenlik taramasından geçirildi. 

Milletvekilleri bugün yemin edecek ve ardından Meclis Başkanı seçim süreci başlayacak. Aday belirleme süreci 5 gün sürecek. Sonraki 5 günde ise seçim yapılacak.Deniz Baykal görevi Cemil Çiçek'ten devraldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, görevini CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a devretti. 

BAYKAL'IN YÖNETİMİNDE BAŞLADI

Meclisin 25. dönemi geçici başkan Deniz Baykal'ın yönetiminde başladı.

Baykal'ın yemin etmesinin ardından milletvekilleri de seçildikleri illerin alfabetik sırasına göre yemin ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yemin törenine katıldı.

KATILAMAYACAKLAR

Yemin törenine HDP'li iki vekil; Rıdvan Turan ve Ahmet Yıldırım katılamıyor. Seçimden hemen sonra ameliyat olan Rıdvan Turan sağlık durumundan dolayı, Ahmet Yıldırım ise kayınpederinin vefatı nedeniyle yemin edemeyecek.

Meclis'in en genç 6 üyesi de Deniz Baykal'ın Başkanlık Divanı'nda yer alıyor. Bu isimler ise 1986 doğumlu AK Parti milletvekili Sena Nur, 1986 doğumlu HDP milletvekili Enise Güneyli, 1987 doğumlu AK Parti milletvekili Abdurrahim Boynukalın, 1987 doğumlu Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP milletvekili HDP Dilek Öcalan, 1988 doğumlu Ak Parti milletvekili Fatma Gaye Güler, 1989 doğumlu  HDP milletvekili Tuğba Hezer. 

Etiketler: tbmm, yeni dönem
Okunma Sayısı: 2663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı