"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Melih Gökçek’e 100 bin liralık manevi tazminat davası

21 Nisan 2015, Salı 10:29
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Gökçek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısına dikilen ‘otorobot’ için suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ni kast ederek, “Bizim yerleştirdiğimiz robotun granit mermer kafası, onu mahkemeye veren mimarlardan daha iyi çalışır.” demişti. 

'AOÇ' arazisine inşa edilen Ankapark’ın ‘tanıtımı amacıyla’ Çiftlik Kavşağı’na dikilen otorobot heykeli gündemden düşmüyor. Robot diken Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ‘israf’ yapmakla eleştiren Mimarlar Odası suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Gökçek ‘robotun kafasının mimarlardan daha iti çalıştığı’ açıklamasını yapmıştı. Oda’dan yapılan açıklamada, Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Ankara Şube Yöneticileri Namık Kemal Kaya, Tugba Arslan, Muteber Osmanpaşaoğlu’nun Gökçek’e tazminat davası açtığı belirtildi. 

Davaya gerekçe olarak da ‘Gökçek’in Mimarlar Odası’nı ve mimarlık mesleğini hedef göstererek hakaret etmesi, toplum nezdinde kasıtlı olarak itibar sarsıcı ifadelerle yazılı açıklama yapması’ gibi sebepler gösterildi. 

Çiftlik Kavşağı'na dikilen robotla ilgili eleştirilere cevap veren Gökçek, "Trilyon versek bu kadar reklam yapamazdık." demişti. Gökçek, robotun kaldırılarak yerine 40 metrelik dev bir dinozor heykeli dikileceğini de açıklamıştı. Bu amaçla Twitter hesabında mini bir anket yapan Gökçek, robotun yerine dikilecek dinozoru belirlemişti. Dinozora, 'Dinocan', 'Ankadino', 'Demozilla', 'Ankasaurus' gibi isim önerileri geldi.

Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı