"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'de mahkemeler savaşı

13 Mayıs 2016, Cuma 20:54
Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'li muhaliflerin olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Bahçeli: Uzatmayacağım, 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu akşam çok uzatmayacağım, tane tane söyleyecek, net ifadelerle konuşacağım: 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur” dedi.

İcra Dairesi'nden yeni MHP kararı

Ankara 25. İcra Dairesinden yapılan açıklamada "Gemerek'in tedbir kararı geçerlidir kongre toplanamaz" denildi.

MERAL AKŞENER: KONGREMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILACAKTIR

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener de Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kongremiz 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da yapılacaktır" dedi.

Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP'de kurultayın engellenmesine yapılan itirazı kabul etti. Gemerek'teki mahkeme ise tam tersi karar aldı.

MHP'de kurultay muamması

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Bu karar üzerine Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor.

GEMEREK MAHKEMESİ TERSİ KARAR VERDİ

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıkladı. 

Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi

Bu gelişme ışığında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanması bekleniyor. Çağrı Heyeti başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı.

MHP'DEN AÇIKLAMA: TEDBİR KARARI DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, yaptığı açıklamada, "Üst kurul delegelerimizin yaptığı başvurular neticesince başka mahkemelerce ihtiyadi tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup, Ankara Valiliği'ne gönderilmiştir. Kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Tedbir kararlarının bir gereği olarak Ankara Valiliği ve emniyet güçleri olarak gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yasal olmayan bir kongre girişimi karşısında üst kurul delegelerimizi davet edenler açıkça suç işlemektedir. Hukuken gerçekleşmesi mümkün olmayan kurultaya itibar edilmeyeceğini biliyoruz" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 3478
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı