"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Millet vekilini arıyor

17 Ocak 2017, Salı
Anayasa maddelerinin ikinci tur oylamasına geçilmeden önce seçmenler iradelerine sahip çıkarak kendilerini temsil için meclise gönderdikleri vekilleri uyarıyor. Bir çok aydın ve sendika seçmenlerin vekillerine ulaşarak bu tarihî yanlıştan vazgeçmeleri ve meclis iradesini korumaları çağrısında bulundu.

Anayasa maddelerinin ikinci tur oylamasına geçilmeden önce seçmenler iradelerine sahip çıkarak kendilerini temsil için Meclise gönderdikleri vekilleri uyarıyor. 

Seçmenler vekilleri arasın

Genel Yayın Yönetmenimiz Kazım Güleçyüz dünkü Pericope yayınında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, geçmiş yıllarda da benzer kampanyalarla seçmenin vekilleri ve hükümetleri demokratik yollarla uyardığını ve netice aldığını dile getirerek, halka vekillerini kalan bu son iki günde arayıp uyarıda bulunmaları çağrısı yaptı. Güleçyüz, “seçmenlerin en azından kendi mahalindeki vekillere ulaşarak, ‘bizim size vermiş olduğumuz yetkiyi tek kişiye veren biz düzenleme için oy kullanıyorsunuz. Benim buna rızam yok’ tepkisi göstermelerini önerdi. 

İrtibat bilgileri tbmm.gov.tr’de 

Çeşitli kurum ve kuruluşlardan da benzer önerilerde bulunan kamuoyu temsilcileri Anayasa  oylamasına kalan sürenin iyi değerlendirilmesini ve seçmenlerin vekillere telefon, mail, yada birebir ulaşarak bu düzenlemeye razı olmadıklarının bildirmelerini istedi. Sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar ve sendikalar vekillere tbmm.gov.tr adresindeki irtibat numaralarından ulaşılabileceğini belirtti. 

Sosyal medyada da kampanya başlatıldı

Sosyal medyada başlatılan Anayasaya ‘hayır’ eylemi çığ gibi büyüyor. Profil fotoğraflarını ‘Hayır’ olarak değiştiren bazı sosyal medya kullanıcılarına, kısa sürede binlerce kişi destek vererek profil fotoğraflarını “Hayır” görüntüsü ile değiştirdi. “Hayır” sloganını kullanan sosyal medya kullanıcıları şu yorumlarda bulundu: “Tepkimi gösteriyorum’, ‘Demokratik hakkımı kullanıyorum’,’ Vatandaş olarak tavrımı ortaya koyuyorum.”

Muhalefetten de son çağrı

Anayasa değişikliği paketi görüşmelerinde CHP’nin sert muhalefeti dikkat çekiyor. CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay, paketin yasalaşması durumunda TBMM’yi açık tutmanın hiçbir anlamı kalmayacağını öne sürdü. Deutsche Welle Haber’e konuşan CHP’li Altay, ikinci tur oylamalarından önce MHP’li vekillere son uyarıda bulundu. Milletvekillerinin yoğun baskı ve şantaj altında olduğunu iddia eden Altay, “MHP’nin değil ama Sayın Bahçeli’nin sarayın güdümüne girdiği ortadadır. MHP’li arkadaşlarımız sisteme bağlılar ama erken seçimden bahseden Bahçeli her şeyden önce onlara şantaj yapıyor. Benzer şantajı AKP’nin de yaptığı açıktır. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da, anayasa değişikliğinin meclisten geçmemesi halinde seçim olacağını açıkladı. Bu açıklamalar gösteriyor ki bizim haftalardır iddia ettiğimiz gibi AKP ve MHP vekilleri, bir erken seçim baskısı, tehdidi altında anayasa değişikliğine evet diyor ve kanla kurulan, savaş yöneten, tam bağımsızlığımızı elde eden, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran milli iradenin temsil edildiği TBMM’yi işlevsizleştirmekten kaçınmıyor” açıklamalarında bulundu. 

HABER: ÜLKER YILLMAZ CABA - N. NUR ENER

Etiketler: tbmm, yeni anayasa
Okunma Sayısı: 4369
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Albayrak

    17.1.2017 18:03:31

    Milletin vekilimi dediniz nerde gören duyan varmi Seçilene kadar ondan sonra tanıyan yok Cep Menfaat Çıkar yazık kula köle olmuş topluluk Düşünen olsa esnaf ne yapar tüccar ne yapar çiftçi ne yapar düşünen varmı

  • CESUR ADAM

    17.1.2017 10:33:41

    Milletin vekilliği seçilmeye kadar.Seçilip meclise gittikten sonra liderlerin emrivakisi ve emir-komutası altında el kaldırırlar. Gerçekten mv.olmuş olsalar bazı akla ziyan,milyobların hakkına tecavüz eden yasalara EVET dermiydiler. AHİRET VAAR,ADİL-İ MUTLAK CENAB-I HAK.CC.VAAR CENNET UCUZ DEĞİL,CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİL.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı