"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli irade gasbı YSK'dan döndü

04 Nisan 2024, Perşembe 01:04
VAN İL SEÇİM KURULUNUN İKİNCİ SIRADAKİ AKP'Lİ ADAYA VERDİĞİ MAZBATA DEM PARTİLİ ZEYDAN'A İADE EDİLECEK.

YSK İADEYE KARAR VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, oy çokluğu ile Van'da mazbatanın seçimde yüzde 55 oy alarak birinci olan DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi.

Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AKP adayı Abdullah Arvas'a vermişti.

İTİRAZ KABUL EDİLDİ

DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, partisinin yaptığı itiraz üzerine YSK’nın Van İl Seçim Kurulunun aldığı kararı kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine karar verdiğini duyurdu.

YSK’nın kararı 4'e karşı 7 oyla alındı.

 

Okunma Sayısı: 1339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    4.4.2024 08:13:49

    Eh bu da bir şey tabii. 4'e karşı 7 kişi çıkmış. Hak haktır, büyüğüne küçüğüne bakılmaz elbet. Ancak anlamadığım bir husus, İl Seçim Kurulu hangi kafayla bu kararı alabiliyor. Seçimde birinci çıkan bir başkan adayının "adaylığına" itiraz etmiyor, "kabul" de ediyor; ancak seçilirse "YOK, olmaz" diyebiliyor. Demokrasi iyidir hoştur ama, böyle fikirsizlere de yer olmasa gerek!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı