"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müfteri Sabah’a bir kez daha hodri meydan!

19 Temmuz 2018, Perşembe 17:10
Bulvar tetikçisi Takvim'in dünkü son saldırısı etkisiz kalmış olmalı ki, daha önce de benzerlerini yaşadığımız üzere “takviye kuvvet” olarak Sabah yine devreye girdi.

Bulvar tetikçisi Takvim'in dünkü son saldırısı etkisiz kalmış olmalı ki, daha önce de benzerlerini yaşadığımız üzere “takviye kuvvet” olarak Sabah yine devreye girdi.

Sabah, bunu ilk kez yapıyor değil.

İnternet sitesinden ilk saldırıyı 15 Temmuz kalkışmasından iki gün sonra, 17 Temmuz’da ve ardından 22 Temmuz'da yapmış ve bizden şu cevapları almıştı:

Vaktiyle Bediüzzaman mevlidi düzenlediğimiz için Yeni Asya’ya saldıranların başını çeken Sabah, şimdi bize “darbe tetikçisi” diyor, iyi mi!

Yeni Asya'nın yarım asırlık tarihi “12 Eylül,” “28 Şubat” ve bilumum darbelerle mücadele ederek geçti. Ve Sabah bize “darbe tetikçisi” diyor. Utanmazlığın böylesine cevap bile verilmez, ancak tükürülür.

Vaktiyle Hulûsi Turgut’un Fethullah Gülen'i göklere çıkaran dizisini âlâyıvâla ile yayınlayanın da yine Sabah olduğunu, unutanlara hatırlatalım!

Bugün utanmadan bize iftira atan Sabah’ın kirli arşivi, “28 Şubat”ın pespaye tetikçiliğinin en bayağı örnekleriyle doludur.

-11.10.1999 tarihli Sabah gazetesi küpürü-

Biz “27 Mayıs,” “12 Mart,” “12 Eylül,” “28 Şubat,” “27 Nisan”a... nasıl karşı çıktıysak “15 Temmuz”a da karşı çıkıyoruz. Aksini iddia eden müfteridir.

Sabah'ın FETÖ bağlamında tekrarladığı, ama her defasında cevaplarımızla püskürttüğümüz iftiralarının tam tersinin geçerli olduğunu gösteren bir örnek, bizzat kendi arşivlerindedir:

İsa Tatlıcan’ın Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz'le yaptığı ve 26 Mart 2014’te sitelerinde yayınladıkları mülâkat.

https://www.sabah.com.tr/gundem/2014/03/26/gulen-grubu-ile-asla-ayni-cizgide-degiliz

Yeni Asya’nın darbelere karşı duruşu da, Fethullah Gülen ve iktidar ile ilgili tavrı da son derece açık ve nettir. Hiçbir aşağılık iftira, bu prensiplere dayalı duruşa gölge düşüremez.

Yayın prensiplerini Bediüzzaman Said Nursî’nin eserlerinden alan Yeni Asya, Zübeyir Gündüzalp kuruculuğunda ve sonrasında, Mehmet Kutlular’ın aktif hizmette olduğu dönemde de, şimdi ve her zaman olduğu gibi Yeni Asya’nın tavrı prensiplere ve istişareye dayalı kurumsal bir iradeyle ortaya konuluyordu. Fethullah Gülen’le ilgili eleştirilerimiz de, yollarımızın ayrıldığı 1974’ten beri ifade ediliyordu. Gülen'in hedef alındığı süreç başlayıncaya kadar onunla sıkı fıkı olanların “aşağılama”larına rağmen...

Tetikçilerin son saldırılarındaki iddialar için de şunları ifade ediyoruz:

Biz darbecileri ve teröristleri değil, birinci derecede yetkili isimlerin dahi zaman zaman endişe beyan ettikleri çerçevede “kurunun yanında yaşın da yanmasına” yol açabilecek yanlışlar sebebiyle mağdur olmaları muhtemel masumların hukukunu savunuyoruz..

Ki, mağduriyetini gündeme taşıdığımız isimlerden bir kısmının mahkeme kararıyla tahliye edilmesi, haklılığımızın ispatıdır. (Bu arada Kasım Davas'ın adını Kerim diye yazmaları, sözde ‘haber’ olarak sundukları iftiranameyi hazırlarken bile ne kadar ciddiyetsiz ve gelişigüzel çalıştıklarını göstermeye yeterlidir!)

Bağımsız yargının tahliye ettiği isimler üzerinden “Yeni Asya suçluları savunuyor” iddiasını seslendirmek ise herşeyden önce yargıya saygısızlıktır.

Müfteri Sabah Yeni Asya'nın adlî takibe konu olmuş hangi örgüt mensubunun çalışmasına ve yurt dışına kaçmasına zemin hazırlayıp yardımcı olduğuna ispatlı ve delilli tek bir örnek göstersin!

“Yeni Asya'ya niye FETÖ soruşturması açılmıyor?” diye sormak da ne Sabah'ın, ne de benzeri tetikçilerin haddi değildir.

Böyle bir soru aynı zamanda devletin ve adliyenin ilgili kurumlarına hakarettir. Görevlerini yaparken size mi soracaklar?

Yeni Asya, inançlarından, okurlarından ve savunduğu prensiplerin doğruluğundan aldığı güçle, hak bildiği yolda aynı kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Ahlâksız tetikçilerin hiçbir aşağılık saldırısı, onu yolundan alıkoyamayacaktır.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da.

***

Okumak İçin Tıklayınız:

Yeni Asya 50 yıldır darbelerle mücadele ediyor

Bize atılan iftiraların temeli yoktur

Yeni Asya manşeti 15 Temmuz sergisinde

15 Temmuz ve Yeni Asya

15 Temmuz manşetleri derlendi

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde

Darbelerin panzehiri daha çok hukuk ve demokrasi

Bütün darbelerin canı Cehenneme!

15 Temmuz ve Yeni Asya

Takvim Gazetesi İftiraya doymuyor

Okunma Sayısı: 13150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    19.7.2018 17:27:59

    Herkes herkesi bilir; bunlar, kendilerini bilmezler taifesi! Hain arayan kendi geçmişine biraz nazar ediversin! Cemaatlere sıçratmak istedikleri damgalar her yere işlemez. Geçmişi ve bugünü temiz bir davaya sürülmek istenen o lekeler, kem sözü söyleyene yapışır. Allah biliyor ya, o yeter; "O" yeter! Her zaman ki gibi son sözümüz "Hasbünallahivenimelvekîl" dir.

  • Zübeyir Ergenekon

    19.7.2018 16:34:32

    Yeni Asya, Anadolu'nun sesidir. Temiz, dürüst, fikir namusunu ayakta tutan örnek bir camiadır. Terbiyesizce iftira atanları kınıyorum. Yanınızdayız!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı