"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mülakat, adalet duygusunu zedeliyor

10 Ağustos 2018, Cuma
Öğretmen atamalarındaki mülakat sisteminin sosyolojik travmaya dönüşebileceğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaşananların adalet duygusunu zedelediğini söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenliğe ilk atamada uygulamaya koyulan ve bugüne kadarki pratiğiyle adalet ve hakkaniyet noktasında tartışılmaya devam edilen ‘mülâkat’a karşı ilk günden beri tepkileri sürdürdüklerini belirterek, “Sosyolojik travmaya dönüşmemesi için acil adım atılmalı” dedi. Gelinen noktada yaptıkları uyarıların haklılığı ve uygulamanın doğurduğu faturanın ağırlığının daha da arttığını vurgulayan Yalçın, “Bu itibarla en son duyurusu yapılan Ücretli öğretmenlerden sözleşmeli öğretmenliğe atanma sürecindeki mülâkat uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. Mülâkatta adayın kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş adayların bir kaç dakikalık mülakatla elenmesi travmaya neden olmakta adalet duygusunu zedelemektedir” diye konuştu.

MAŞERÎ VİCDANI YARALIYOR

Yalçın açıklamasında şunları söyledi: “Millî Eğitim Bakanlığı, maşerî vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olan öğretmenliğe ilk alımda mülâkatla öğretmen alımından bir an önce vazgeçmelidir. Personel alımı tercihinde, mülakat yerine, objektifliği tartışmasız, adalet ve hakkaniyet ölçütlerini karşılayan ve genel kabul gören KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması en doğru olanıdır. Yeni dönemde her alanda olduğu gibi özellikle çocuklarımızın eğitiminin temel aktörleri olan öğretmenlerimizin sisteme dahil olurken hem kendi vicdanlarında hem toplumun vicdanında meşrûiyeti sorgulanmayan bir sistem ve yöntemle dahil olmaları esas alınmalıdır.”

Recep Gören - Ankara

Okunma Sayısı: 3320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İbrahim

    10.8.2018 17:20:35

    İl ve ilçe sendika başkanlarınız müdür ve müdür yardımcılığı mülakat sınavlarına liste gönderiyor sonrada bu sistemden şikayet ediyorsunuz.pehhh

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı