"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müslüman nüfus Hıristiyanları geride bırakacak

03 Nisan 2015, Cuma 11:34
Dünya genelindeki dinsel nüfus dağılımı üzerine yapılan yeni bir araştırma, Müslüman nüfusunun hızla arttığını gösteriyor. 2070 yılında dünya üzerindeki Müslümanların oranının, Hıristiyanları geçeceği öngörülüyor.

Dünya üzerindeki Müslümanların sayısı 2070 yılında Hıristiyan nüfusunu geride bırakacak. Pew Araştırma Merkezi'nin dünya çapında gerçekleştirdiği yeni bir çalışma, bu sonucu ortaya koydu. 

Açıklanan rapora göre, önümüzdeki 45 yıl içinde Müslümanların nüfusu Hıristiyanlardan neredeyse iki kat daha hızlı artacak.  Bunun sonucunda Müslümanlar, dünyanın en kalabalık dini grubu olacak. 

Halihazırda 2.2 milyar Hıristiyan, dünya nüfusunun yüzde 31'ini, Müslümanlarsa 1.6 milyar ile dünya nüfusunun yüzde 23'ünü oluşturuyor.

Araştırma verileri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman nüfusunun da 2050 yılı itibariyle yüzde 2.1 büyüyeceğini ve Yahudileri geçerek ülkedeki ikinci en büyük nüfusa sahip olacağını gösteriyor. 

Avrupa'daki Müslüman sayısı ise neredeyse iki katına çıkarak yüzde 10'a ulaşıyor. 

Özellikle Ortadoğu ülkeleri ile Hindistan'da bu artış, daha hızlı yaşanacak. 2050 yılında Hindistan dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapacak.

NTV

Okunma Sayısı: 1696
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı