"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muzaffer Arslan’ı rahmetle anıyoruz

02 Ağustos 2019, Cuma
Risale-i Nur Talebelerinden Muzaffer Arslan’ı vefat yıl dönümünde duÂlarla anıyoruz.

Risale-i Nur Talebelerinden Muzaffer Arslan, 1928 senesinde Erzurum’un İspir İlçesinin Gaziler Köyü’nde dünyaya geldi. 1950 senesinde Risâle-i Nurlar’ı İzmir’de tanımıştır. Alsancak DDY’de üç sene çalıştıktan sonra, 1954’de istifa edip ayrılmış. Manisa’da askerlik yapmakta olan Abdullah Yeğin Ağabeyin teklifiyle 1954 başlarında Manisa’ya yerleşmiş. Artık, bu andan itibaren kendi dünyasını, insanların âhiretleri için fedâ etmeye karar vermiş. Bundan sonra bütün mesaisini Kur’ân ve iman hizmetlerine adamış.

Köy köy Nurları dağıtmıştı

 

Muzaffer Arslan, seyyar olarak Risâle-i Nur dağıtma işine başlayarak, bütün Türkiye’yi il il; kasaba kasaba; köy köy dolaşmaya başlamış. Bütün Anadolu’ya senelerce, bir ömür boyunca iki elinde, iki ağır tahta bavul ile her yerde Risâle-i Nurlar’ı neşretmiş, mahiyetini insanlara anlatarak dağıtmıştır. Bütün bunları Hz. Üstad’la veya Üstadın yanındaki talebelerle sık sık görüşerek, istişareyle yapmış. Muzaffer Arslan, kendi hatırasını şöyle aktarıyor: “Anadolu’da kitapları nazara verdiğimiz kadar Bediüzzaman’ın makamı üzerinde ve ahir zamandaki eşhas-ı mühime üzerinde duruyordum. Bu sebeple 5. Şuâ’yı çok okuyordum. Aslında 5. Şuâ en evvel okunacak mesele değildir; ama ben 1950-60 arasında o zaman her gittiğim yerde onu okuyordum.” Muzaffer Arslan, 2 Ağustos 2007 tarihinde vefat etmiştir. Bu vesileyle vefat yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. 

İstanbul – Yeni Asya 

Etiketler: nur talebeleri
Okunma Sayısı: 4131
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • said haktan

    2.8.2019 15:11:22

    Muzaffer ağabey allah cc razı olsun senden...bir vesile pasinlerde dershanede 1988 yılında tanışmak ve konuşmak nasib oldu...O günlerde bu ağabeyimin medresede yaptığı temizlik ve düzen işi çok garibime gitmişti.Bana da bir görev verdi.Akşam ders var çünki demişti...Bende koca adamın tuvalet ve lavabo temizlemesine şaşırmıştım.Ban daha kolay görev vermişti...Allah cc rahmet etsin ağabey yıllar sonra anlamıştım fedakarlığını...

  • Mehmet Aydoğan

    2.8.2019 08:16:23

    Selamlar, Nur kahramanlarına ait hayat hikayelerini şevkle okuyoruz. Ancak Muzaffer abi önemli, numune-i imtisal, gerçek bir kahramana çok az yer vermeniz hayal kırıklığına uğrattı. Daha detaylı, daha geniş yer vermenizi bekliyoruz. Halisane haliyle ve yaşamıyla Muzaffer abi, çok ilim sahibi zatları, etkilemiş, nur dairesine girmesine vesile olmuştur. Selam ve muhabbetle...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı