"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Ödemeselerdi üzülürdüm''

13 Haziran 2017, Salı 12:50
ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahteciliği ve kara para aklama suçlamaları ile bir yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab ile aynı davada yargılanan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, yeniden yargıç karşısına çıktı.

Atilla da, Zarrab gibi temyiz hakkından feragat etti

 

Atilla’nın duruşmasında savunmasını üstlenen hukuk firmasının davada mağdur olan bazı bankaların da temsilcisi olması nedeniyle savcılığın çıkar çatışması iddiası görüşüldü.

Atilla, çıkar çatışmasıyla iddiaları “Anladım” diye yanıtladı, çıkar çatışması iddialarının farkında olduğunu belirterek bu konuda tüm haklarından feragat edip dava süresince savunmasını aynı avukatlarla sürdüreceğini belirtti.

‘Avukat paramı Halkbank ödemese üzülürdüm’

Hakim Richard Berman, “Avukatlarının parasını Halkbank mı ödüyor?” sorusunu “Evet” diye yanıtladı. Esprili bir şekilde, “Ödemeselerdi üzülürdüm” dedi.

Hakim Berman’ın çıkar çatışmasıyla ilgili kararını önümüzdeki haftalarda taraflara yazılı olarak bildirmesi bekleniyor. Duruşmalar 30 Ekim’de başlayacak.

Mart ayından beri tutuklu olarak yargılanan Atilla’nın yapılan son duruşmada da kefaletle serbest bırakılma talebinde bulunmadığı gözlendi.

Hakim Berman, Atilla’nın 30 Ekim’de davanın asıldan görülmeye başlanacağı jürili duruşmaların ertelenme talebini ret etti ve davanın aslının 30 Ekim’den itibaren görülmesine karar verdi.

***

Okumak için tıklayınız:

Bharara: Neden kovulduğumu anlayamadım

Birlikte hakim karşısına çıktılar

Reza Zarrab davasında yeni gelişme...

Avukat Brafman’dan geri adım

Zarrab o hakkından vazgeçti, avukatlarından vazgeçmedi

Büyükelçilik Konutu kapısında Zarrab’ın avukatı da vardı...

''Trump'ın ağzından bununla ilgili hiçbir şey çıkmadı"

Trump, Erdoğan'dan bunu istedi

Erdoğan Trump ile görüştü

***

Okumak için tıklayınız:

Hâkim Berman ikna olmadı...

Davanın çözüm yeri siyasi makamlar değil, mahkemedir

Zarrab'tan Yargıç'a: Ruhsal sağlığım...

Reza Zarrab'a bunlar sorulacak...

Reza Zarrab yeniden yargıç karşısında: İşte önemli detaylar...

Reza Zarrab pazarlık konusu

DHA

Okunma Sayısı: 3950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı