"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OECD İstanbul Merkezi kuruluyor

30 Ekim 2019, Çarşamba 10:00
ResmÎ Gazete’de yayımlanan kanuna göre, 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris’te imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve İktisadî İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı arasında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı”nın onaylanmasının uygun bulunduğu belirtildi.

Hedefinde, Türkiye’nin yakın tarihî ve kültürel bağları bulunan Balkanlar ve Orta Doğu ülkeleriyle Kuzey Afrika bölgesinin yer alacağı merkez, doğrudan Paris’teki OECD’ye bağlı faaliyet gösterecek. İstanbul OECD Merkezi’nin çalışmaları çerçevesinde rekabetçilik, girişimcilik, ticaret, kamu yönetişimi, inovasyon, beşeri sermayenin harekete geçirilmesi, bağlantılılık ve altyapının geliştirilmesi, iktisadî direncin arttırılması ve yeşil büyüme alanlarına odaklanılacak. Paydaşlar arasında diyalog ortamının oluşturulması ve bu alanlarda politika üretilmesi de hedef arasında yer alıyor. Merkezdeki çalışmaların çıktılarından bu coğrafyadaki ülkeler de faydalanacak.

AA

Etiketler: oecd
Okunma Sayısı: 910
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı