"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL kalktı, ilk hedef AB olmalı

20 Temmuz 2018, Cuma
İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu OHAL’in sona ermesinin, AB ile ilişkilerde de yeni bir ivmeyi gündeme getirebileceğini ve ilk hedefin ab üyeliği olması gerektiğini söyledi.

AB SÜRECİ YENİDEN CANLANABİLİR

OHAL’in kalkması, AB çevrelerinde ve BM nezdinde olumlu olarak karşılandı. İKV Başkanı Zeytinoğlu, “OHAL’in kalkması ile birlikte AB’nin Türkiye’de eleştirdiği birçok noktada gelişme sağlanabilecek. AB sürecinin yeniden canlandırılmasını ümit ediyoruz. İlk hedef AB olmalı” dedi.

OHAL’İN OLUMSUZLUKLARI GİDERİLMELİ

BU ARADA, AB ve Avrupa Konseyi temsilcilerinin yaptığı açıklamalarda OHAL’in sona ermesinden memnuniyet duyulduğu belirtilerek, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve temel özgürlükleri olumsuz etkileyen OHAL unsurlarının giderilmesi çağrısında bulunuldu.

***

OHAL KALKTI, İLK HEDEF AB

İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “OHAL’in kalkması ile birlikte AB’nin Türkiye’de eleştirdiği birçok noktada gelişme sağlanabilecek. SiyasÎ ve ekonomik alanda reform sürecinin hızlanması mümkün olabilecek” dedi.

Olağanüstü hal uygulamasının uzatılmaması sonrasında İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu bir açıklamada bulundu. Başkan Zeytinoğlu, OHAL’in sona ermesinin, AB ile ilişkilerde de yeni bir ivmeyi gündeme getirebileceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “2 yıldır devam eden OHAL uygulamasının artık sona ereceği açıklandı. OHAL sonrası dönemde devletin terörle mücadelesinde herhangi bir zafiyet olmaması için 3 yıllık bir süre zarfında bazı güvenlik önlemleri alınabilecek. Ancak OHAL’in kalkması ile birlikte AB’nin Türkiye’de eleştirdiği birçok noktada gelişme sağlanabilecek. Siyasî ve ekonomik alanda reform sürecinin hızlanması mümkün olabilecek. Üyesi bulunduğumuz Avrupa Konseyi’nden de OHAL’in sona ermesi ile ilgili olumlu bir açıklamanın gelmesi, Avrupa ile kaybettiğimiz zeminin yeniden kazanılması yönünde cesaretlendirici sinyallerin geldiğini gösteriyor.”

Her alanda ilerleme gerçekleşir

Başkan Zeytinoğlu, Türkiye’nin Avrupa ile yakın ticari ve yatırım ilişkilerine de değindi ve ekonomik alanda da AB çıpasının büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi; “Özellikle AB ülkelerinden doğrudan yatırımların gelmesi, yeni üretim operasyonları için Türkiye’nin tercih edilmesi ülkede istikrar, demokratik özgürlükler ve hukukun üstünlüğünün yerleşmesinden önemli ölçüde etkileniyor. Türkiye’nin her alanda ilerlemesi açısından AB çıpasının önemi de çok büyük. OHAL sonrasında, AB sürecinin yeniden canlandırılabilmesi için uygun bir ortam ortaya çıkacak diye ümit ediyoruz.”

Haber: Hüseyin Özdemir - İstanbul

***

AB’den OHAL’in olumsuzlukları giderilsin çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “2016’daki darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL’in kaldırılması memnun edici bir adım” ifadesine yer verildi. Açıklamada, bazı yasa tasarıları uyarınca çeşitli makamlara olağanüstü yetkilerin verilmesinin ve OHAL’e ilişkin bir takım kısıtlayıcı tedbirlerin korunmasının OHAL’in kaldırılmasının oluşturacağı olumlu etkileri azaltabileceği belirtildi. Türkiye’nin Avrupa Konseyi ve Venedik Komisyonunun kuvvetler ayrımı konusundaki tavsiyelerini uygulamasının beklendiği kaydedilen açıklamada, aynı zamanda hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve temel özgürlükleri olumsuz etkileyen OHAL unsurlarının giderilmesi çağrısında bulunuldu. Açıklamada, “Hukukun üstünlüğü ve temel özgürlükler alanında atılacak somut ve kalıcı adımlar AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği açısından kilit öneme sahip” ifadesi kullanıldı.

Okunma Sayısı: 2678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı