"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okuma seferberliği başlatılmalı

07 Ocak 2019, Pazartesi 18:22
Çukurova 12. Kitap Fuarında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk; “Elbirliğiyle bir okuma kültürünü geliştirme seferberliği başlatalım” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Çukurova 12. Kitap Fuarı’nın açılış gününde yaptığı konuşmasında kitap üretiminde, geçtiğimiz yıllara kıyasla yaşanan artışın düştüğünü dile getirdi. YAYFED (Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu) verilerine göre 2015’ten 2016’ya yüzde 5,23’lük bir artış gösteren toplam bandrol sayısının, 2016’dan 2017’ye gelindiğinde sadece yüzde 0,89 arttığına, yüzde 1’e dahi ulaşamadığına dikkat çeken Kocatürk; 2018 yılının ilk 11 ayında üretilen kitap sayısına bakıldığında üretimin yerinde saydığını belirtti. Kocatürk, 2017 yılında üretilen 60.335 yeni başlık adedinin ise 2018 yılında 67.135’e yükselerek genel toplamda yüzde 11,27’lik bir artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk

KDV indirimi ile yayıncılar desteklenmeli

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, elektronik yayın alanındaki KDV oranlarının yükseltilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yaptığı çağrıyı yeniden gündeme getiren Kenan Kocatürk; basılı kitapta ve e-kitapta KDV’nin kaldırılması gerektiğini yineledi. Yayıncılıkta, üretimde yüzde 8 ila 18 arasında, satışta ise yüzde 8 olan KDV oranlarının yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini belirten Kocatürk; ağır vergi yüklerinin kaldırılmasıyla, yayıncılık sektörünün ve kültür endüstrisinin gelişmesi adına yeni eserlerin kültür dünyamıza girişinin önünün açılacağını vurguladı. Kocatürk son olarak, Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde okuma kültürü, kitaplık ve okul kütüphaneleriyle ilgili bir içerik bulunmamasından duydukları üzüntüyü dile getiren Kocatürk; ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yazar ve yayıncılarının elbirliğiyle bir okuma kültürünü geliştirme seferberliği başlatma çağrısını yeniden dile getirdi.

İstanbul- Süreyya Nur İŞLER

Haber Merkezi

Etiketler: Çukurova, kitap, fuar
Okunma Sayısı: 1371
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı