"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ombudsmanlık Kurumu baştan ölü doğdu

14 Kasım 2014, Cuma 17:00
Prof. Dr. H. Levent Köker, Ombudsmanlık Kurumu baştan ölü doğduğunu belirterek kurumun asıl amacına uygun şekilde işletilmediğini söyledi

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Kuramı Arastırma ve Uygulama Merkezinin düzenlediği "Ombudsmanlık Kurumu Sempozyumu" düzenledi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. H. Levent Köker önemli açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda hayata geçirilen "Ombudsmanlık Kurumu'nun baştan ölü doğduğunu söyleyen Prof. Köker Ombudmanlık Kurumu'nun asıl amacının devleti sınırlamak olduğunu belirtti. Türkiye'de bunun böyle olmadığını dile getiren Prof. Köker aynı durumun, benzer bir fonksiyon icra eden basbakanlik insan haklari kurumu icin de gecerli olduğunu kaydetti. Köker, şunları söyledi: "Anayasa buna engel olan antidemokratik bir bakış açısıyla yazılmış ve denetimi engelleyen bir fonksiyon görüyor bu sebeple asıl mesele yeni ve tam demokratik anayasa yapmak. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemlerin kamu denetiminin dışında tutulması yanlıştı. Bu gün bu yanlışlık daha iyi görülüyor." Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Cebecili

    15.11.2014 00:25:48

    Son yıllarda moda oldu, sonuçlardan şikayet etmek. Üstelik bu ağlayanların büyük kısmı, ilim adamı, ünvanlı kişiler. Hangi kafanın hangi sonuçları alacağı, hangi icraatların hangi meyveleri vereceği, hangi çalışmaların nasıl sonuçlanacağı hiç mi öngörülemez? Ülkein yıllarına, nesillerine, insanlarına yazık değil mi, sayın Prof. ünvanlılar?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı