"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ömer Faruk Gergerlioğlu açığa alındı

13 Ekim 2016, Perşembe 22:53
MAZLUMDER Eski Başkanı, yazar ve aktivist Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valiliği tarafından bugün memuriyetten açığa alındı.

2000 yılından beri İzmit Seka Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak çalışan Gergerlioğlu, 9 Ekim'de Twitter ve Facebook hesaplarında yaptığı bir paylaşımda 1 Eylül 2015 tarihinde PKK'lı ve asker cenazesinin başında bekleyen annelerin bulunduğu bir fotoğrafa yer vermişti. Hakkında başlatılan linç kampanyasının ardından Gergerlioğlu bugün açığa alındı.

İşte Gergerlioğlu'nun görevden alınmasına yol açan paylaşımı:

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Ö. Faruk Gergerlioğlu, resmi web sitesinden paylaştığı "Hak, adalet, kardeşlik, barış istemek suç mu?" başlıklı yazıda hakkında linç kampanyası başlatıldığı belirterek şu satırlara yer verdi:

Vermek istediğim barış mesajı yerine anlamak istedikleri üzerinden bir yaygara ürettiler. Bana suç duyurusu yapana ben suç duyurusu yaptım, çünkü ben düşünce özgürlüğü içinde fikir açıkladım, onlar iftira ve hakaret etti. Hakkımda Kocaeli Kamu hastaneler birliğinin başlattığı soruşturma sonrası savunmam dahi alınmadan Valilik tarafından açığa alındığım bildirildi.

Benim paylaşımımda suç bulunduğunu söylemek evrensel tüm hukuk metinlerini ters yüz etmektir, insan aklına ihanettir. Hak, adalet, demokrasi, ve barış istemek suç mu? "Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" isteğinin neresinde suç buldunuz? Bunca demokrasi nöbetinden çıkan sonuç bu mu? İnsanların ölmemesini, anaların ağlamamasını isteyen bir metinden suç çıkarayabiliyorsanız orada çiviler çıkmıştır. Güç, hukuk değildir.

Hakkı, adaleti, barış talebini dillendirdiğim için bu karar alınmıştır. Hayatımın büyük bölümünde  demokrasi, adalet ve  insan hakları mücadelesi verdim. Her adalet ve barış mücadelesine destek verdim, kimliğine bakmaksızın mazlumlarla dertlendim, zulüm içeren kararları hep eleştirdim. Bu kararla boyun eğeceğimi sanan varsa yanılır. Bu hukuksuz karara karşı mücadele edeceğim ve sonuç ne olursa olsun ilkelerimden vazgeçmeyeceğim. "Hakkın söylenmesini rızkı keserek sağlayalım" diyene cevabım şudur. Asıl ben hak bildiğimi söyleyemediğim zaman yaşayamamam. Kamu idaresi adına bu karara atılmış imza, nezdimde sadece ve sadece haksızlık, hukuksuzluktur. Dünya fanidir, hesap günü çok ağırdır, unutmayınız.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8737
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı