"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ordumuzun başarısı ÖSO’ya devredilemez

30 Ocak 2018, Salı
Bir ülkenin sınırlarında terör örgütlerinin olmasını kimsenin istemeyeceğini bu yüzden Afrin harekatını desteklediğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ancak peygamber ocağı dediğimiz kahraman bir ordumuz var. Afrin’deki haraketının başarısı ÖSO’ya devredilmeye çalışılıyor. Niçin? Kimdir ÖSO? Ordu ÖSO’nun arkasına niçin gizlenir. Biz bundan rahatsızız. Türk ordusunun Öso ile anılması ağrıma gidiyor” diye konuştu.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, iç ve dış politika, Afiran harekatı, erken seçimseçim ittifakları gibi konularda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, Afrin harekatında Burseya dağının PYD’den alınmasından sonra Türk bayrağının dikilmesinin, orayı işgal etme olarak algılanması olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu, “Biz buraya geldik teröristler temizledik. Uğruna savaştığımız bayrağı diktik” anlamında olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin ana aktör olmasını istiyoruz

Fırat kalkanı harekatının da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yapıldığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Peygamber ocağı dediğimiz kahraman ordumuz var. Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Niçin?, kimdir ÖSO? Ordu ÖSO’nin arkasına neden gizlenir, hangi gerekçe ile gizlenir. Biz bundan rahatsızız. Ordu’nun başarısı ÖSO’ya devredilemez. Türk ordusunun başarası ÖSO ile birlikte anılmasını ben içime sindiremiyorum, ağrıma gidiyor. Biz bunu söylediğimiz zaman ağır şekilde eleştiriliyoruz. Eleştirmeye devam edeceğiz.  Suriye ile Türkiye arasında bir yakınlaşma olacaksa başka bir organ olmalıdır, bu da Suriye ile Türkiye arasında olmalıdır.  Suriye sorununun çözümünde Türkiye’nin ana aktör olmasını istiyoruz. Tâli aktör değil ana aktör olmalıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı bu dille Konuşmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ulan”la başlayan sözlerinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğu, “Benden onun düzeyine inmemi bekliyorsunuz. Eleştiride bel altına inen birine ne dememi bekliyorsunuz. Eğer eleştirilerimizi dikkate alsaydı bunun ‘Kılıçdaroğlu beni aldattı’ demeyecekti.  Bulunduğu makamda bu dili kullanmaması gerekir. Tarafsız olması gerekir ama bugün tarafsız değildir. Benim Cumhurbaşkanım değildir, beni temsil etmiyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı değildir,  AKP’nin Cumhurbaşkanı’dır”  dedi. Demokrasi koruma konusunda mücadele yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Eğer bir alt mahkeme Anayasa Mahkemesinin kararlarını uygulamıyorsa ve iktidarın buna bir cevabı yoksa ortada sorun var demektir. Demokrasi yok, hukuk yok. Anayasaya uyulmuyor. Bizim dışımızda neredeyse bu konuda konuşan yok. Biz de konuşunca en ağır şekilde eleştiriliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, iç ve dış politika, Afrin harekatı, erken seçim ittifakları gibi konularda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Toplantıya Yeni Asya gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kara da katıldı.

HABER: MEHMET KARA
[email protected]

 

Okunma Sayısı: 1846
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı