"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgürlüklere müdahale yıkıcı sonuçlar doğurur

17 Ekim 2014, Cuma 16:32
TSOL-Hayat Okulu'nun kurucusu Alain de Botton, ifade özgürlüğünün twitter'la başlamadığını belirterek, özgürlüklere yapılacak müdahalelerin yıkıcı sonuçlar doğuracağını belirtti.

Londra’da bugüne kadar 70 bin katılımcıyı etkileyen The School of Life (TSOL-Hayat Okulu)'ın kurucusu Alain de Botton, Avrupa’nın 300 yıldır tartıştığı ‘Dinle devlet ayrı olmalı mı?’,  ‘İş dünyasının siyasetçilerle ilişkisi nasıl olmalı?’ ‘Medya ne kadar özgür olmalı?’ gibi konular hakkında Türkiye’nin bir çeşit hızlandırılmış kursa ihtiyacı olduğunu söyledi. Milliyet'ten Mehveş Evin'e konuşan Bolton, Türkiye'deki tartışmalarda düşünce tarihinin hatırlanmadığını belirtti.

İfade özgürlüğü Twitter'la başlamadı

Siyasi yapı ve özgürlükler etrafındaki konuların, geçen 300 yılda Batı Avrupa’da çok tartışıldığını belirten Bolton,  "Dinle devlet ayrı olmalı mı? İş dünyasının siyasetçilerle ilişkisi nasıl olmalı? Medya ne kadar özgür olmalı" gibi konular hakkında çok önemli fikirler üretenlerin olduğunu ve Türkiye’nin bu düşüncelerle ilgili bir çeşit hızlandırılmış kursa ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Türkiye'deki tartışmalarda düşünce tarihinin hatırlanmadığına dikkati çeken Bolton, "İfade özgürlüğü dün icat edilmedi, Twitter’la başlamadı... Ne kadar özgürlük olursa, o kadar kaos vardır ama aynı zamanda meşruiyet sağlanır. Bu tartışmalar şimdi, Türkiye’de başlamadı. Tarihte var. Bence burada çok önemli dersler unutuldu. Bu da çok tehlikeli" diye konuştu.

Çoğu politikacı, gazeteciden nefret eder

Medya özgürlüğüne müdahalenin de yıkıcı sonuçlar doğuracağını aktaran Bolton, "Hükümeti sert eleştiren bir medya, son derecede acı verir. Ama bu, siyasetçilerin gazetecileri hapse atmalarını gerektirmiyor. Modern toplumun yapı taşlarından biridir: Siyasetçi, gazeteciye dokunamaz! Bayıldığından değil. Çoğu politikacı, gazeteciden nefret eder. Ama iyi bir toplumda yaşamak istiyorsan, gazeteci denen bu sinir bozucu kişileri tolere etmek durumundasın. Türkiye bunu unutmuş gibi" dedi. Bolton, medyaya baskının uzun dönemde toplumu oluşturan tabana büyük zarar verdiğine de dikkat çekti. Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1461
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı