"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özkök: Darbe planlarını duymadım

03 Kasım 2014, Pazartesi 13:46
Yeniden görülmeye başlanan Balyoz darbe planı davasında tanık olarak ifade vermek üzere çağrılan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Anadolu Adalet Sarayı’na geldi.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlanan duruşmada tanık sıfatıyla ifade verecek olan Hilmi Özkök, adliye binasına girdi.

Özkök, duruşmada tanıdığı sanıkları belirtti

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Bayoz davasında tanık olarak dinlenmeye başlandı. Özkök’ün kimlik tespiti ve tanıklık yenimi yaptırıldı. Özkök’e tek tek sanıkların isimleri okundu ve tanıyıp tanımadığı soruldu.  Özkök, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan, Bilgin Balanlı, Ergin Saygun, Engin Alan ve Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu az sayıdaki sanığı tanıdığını belirtti. Soru üzerine bu kişilerle akrabalığı olmadığını belirtti.

Darbeye teşebbüs yönünden dedikodular duyuyordum

Özkök, Balyoz Harekat Planı, Oraj, Suga, Sakal, Çarşaf gibi planları görevi sırasında duymadığını söyledi. Özkök, darbeye teşebbüs yönünden dedikodular duyduğunu bunun da adli makamlara iletilecek nitelikte olmadığını ifade etti. 

Hilmi Özkök, duruşma salonunda yemin yaptırıldıktan sonra Mahkeme Başkanı, Balyoz Harekat Planı, Oraj, Suga, Sakal, Çarşaf gibi planları görevi sırasında duyup duymadığını sordu. Özkök, “Bunların hiçbirini duymadım.” dedi. 

2003 yılında görevinin ne olduğu sorulan Özkök, Genelkurmay Başkanı olduğunu söyledi.

Darbe planı yapıldığına dair ihbar alıp almadığı sorulan Özkök, “Hayır” cevabını verdi. Özkök, sadece dedikodu şeklinde duyumlar geldiğini bunların da dava açmayı gerektirecek nitelikte olmadığını kaydetti. 

Mahkeme Başkanı, Çetin Doğan’ın bir ifadesinde, “Özkök bana ‘çeşitli kıpırdanmalar var, duyumlar geliyor’ diye sordu.” dediği hatırlatılan Özkök, “Doğrudur. Doğrudan doğruya kendilerine sordum. Hala da doğru yaptığımı düşünüyorum.” cevabını verdi. 

Mahkeme Başkanı, “Kulaktan dolma dediniz, nereden geliyordu?” diye sordu. Özkök, “Ziyarete gelenler, imzasız ihbar mektubu geliyordu askeriye dışından.” cevabını verdi.

Özkök’e daha sonra sanık ile avukatların sorusu olup olmadığı soruldu. Sanıklar ve avukatlar Özkök’e soru sormadı. Özkök’ün ifadesi 15 dakika sürdü. (Cihan)

Okunma Sayısı: 1868
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • eşref paşa

    3.11.2014 15:00:59

    Aklayıp paklayın birbirinizi bakalım.. Gn.Kur.Bşk.'nın haberi yokmuş(?) Nereye kadar gidecek böyle göreceğiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı