"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pazarcılık yapan profesörler var

01 Eylül 2019, Pazar 21:44
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 yıl geçti.

Darbe girişimi sonrası çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’ler dolayısıyla en az 125 bin kamu görevlisi ihraç edildi.

KHK’lıların yaşadığı hak ihlâllerini sürekli olarak gündemde tutan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lıların sosyal ve aile hayatlarından dışlandıklarını, toplumun büyük kesiminden vebalı muamelesi gördüğünü belirtti.

KHK ile ihraç edilen kişilerden yalnızca doktorların tekrardan iş bulabildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Pazarcılık yapan profesörler, temizlik yapan hâkimeler, kapıcılık yapan öğretmenler var” diye konuştu.

T24’ün haberinde insan kaçırılmalarına da değinilen Gergerlioğlu, “legal olmayan yerde tutulduklarını ve ağır işkence gördüklerini biliyoruz” ifadesini kullandı. Gergerlioğlu, darbe girişimi sonrası ilân edilen OHAL döneminde toplam 28 kişinin kaçırıldığını, 3 kişinin hala bulunamadığını söyledi.

Etiketler: gergerlioğlu, khk
Okunma Sayısı: 5755
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı