"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'ya gönderilen cephanelik saman altından çıktı!

22 Şubat 2016, Pazartesi 11:43
Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, saman balyalarının altında yapılan aramada çok sayıda tüfek, tabanca, el bombası, roketatar başlığı ile mermi bulundu.

Suriye'nin PYD denetimindeki Tel Abyad ilçesinden getirildiği ve Mardin'deki PKK'lılara gönderileceğine ilişkin notların da bulunduğu silah ve mühimmata el konuldu.

Suriye sınırındaki Harran'ın Karatepe Mahallesi'nde ismi açıklanmayan bir çiftçi, evinin yakınındaki arazisine istiflediği ve üzerini naylonla kapattığı saman balyalarını gece kontrol etti. Kontrol ettiği saman balyalarının altına gizlenmiş çuvalları fark eden ve içinde silah olduğunu gören çiftçi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, çuvallarda çok sayıda tüfek, tabanca, el bombası, roket atar başlığı ve mermi olduğunu görünce mahalleye Şanlıurfa'dan takviye ekipler çağırıldı. Çevreyi muhafaza altına alan ekipler, saman balyalarının altındaki çuvalları çıkardı ve içindeki tüfek, tabanca, el bombası, roketatar başlıkları ve mermilere el koydu. İncelenmek üzere el konulan silah ve mühimmatların bulunduğu çuvallarda ayrıca not kağıtları bulundu. Güvenlik güçleri notlardan silah ve mühimmatların sınırın diğer tarafındaki Suriye'nin PYD denetimindeki Tel Abyad'dan getirildiğini ve sokağa çıkma yasağı ile operasyonların sürdüğü Mardin'in ilçelerindeki PKK'lılara gönderilmek istendiğini belirledi.  

Güvenlik güçleri sayımının yapılması için Şanlıurfa'ya götürdüğü, silah ve mühimmatları saman balyalarının altına gizleyerek Mardin'de PKK'lılara ulaştırmak isteyen kişilerin belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı