"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Popülist bir tek adam despotizmine dönüldü

29 Kasım 2014, Cumartesi 14:44
Taraf yazarı Mücahit Bilici, bugün yayınlanan "Kader kredisiyle dindar sarhoşluğu" başlıklı yazısında çarpıcı tesbitlerde bulundu.

İşte Mücahit Bilici'nin, Taraf'ta yayınlanan yazısındaki o çarpıcı bölümler:

Kocaman bir halk devrimi kısa sürede tek adam despotizmine döndürüldü. Açılan kapıların cazibesi karşısında nice insan en kestirme yolunyalakalık olduğunu gördü. Zamanın ruhu, en akıllı olana bile kullanışlılık tahsil eden bir aptallığın en kazançlı yol olduğunu salık verdi. Ve sadece birkaç yüzsüzün mahcubiyetle yürüyeceği daracık yalakalık yolu, herkesin üzerinden geçmeye teşvik edildiği büyük bir cadde-i kübra hâline getirildi. Hırsızlar herkesten daha çok Müslüman, herkesten daha çok vatansever kesildiler. Daha dün başörtüsüne ve dindarlara hakaret eden soytarı karakterler hilafet muhafızı kesildiler.

Tarlada veya inşaatta çalışırken eli kanayınca bunun farkına varmaz insan. Çünkü vücut faaliyet ve heyecan içindedir. Aynen öyle de çok ciddi kanamalar başlamasına rağmen, dindar kitleler devrim heyecanıyla, iktidara nihayet gelmiş olmanın coşkusuyla bunu farketmedi. Gözlerine sokulduğunda bile yüzlerini başka yere çevirdiler. Çünkü kitleler zevk hâlindeydi. Hamaset ile takdim edilen, necip millet, büyük devlet telkinlerinin etkisiyle ucb ve gururun milli versiyonları ile kendilerinden geçmiş hâldeydiler. Kader açısından ise kredinin kullanılması için vade açılmıştı. Geçmişin intikamı alınıncaya kadar dindarların şimdiden gaflet etmeye hakları var gibiydi. Bu hakkı tepe tepe kullandılar.

Bu arada, demokratik bir devrim, popülist bir tekadam faşizmine döndü. Liyakat yerine sadakat, kurumsallaşma yerine keyfilik hâkim kılındı. Devrimsel dönüşüm için kullanılmak üzere mazur görülecek bir karizma siyaseti, dönüşüm ve kurumsallaşma yerine kesintisiz bir şahsi iradenin tasarrufu olarak canlı tutuldu. Hukuk dâhil herşey hallaç pamuğu yapıldı. Muhalefet ve itiraz ihanet ithamıyla şeytanlaştırıldı. İktidar ve parti ulu önderlik gazlamalarıyla, milli irade kalkanlarıyla sorgulanamaz hâle getirildi. Medyada ve hatta akademide kabadayılık sistemi ve parti komiserliği tesis edildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız,

Etiketler: mücahit bilici
Okunma Sayısı: 2376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Garib Doğu

    30.11.2014 11:24:51

    Tesbitler harika,zamanı ve ruhunu okuma müthiş,vasıflandırmalar tam yerinde.Hür ve demokrat bir düşüncenin mahsulu bir yazı.Objektif bir nazar.Hakperets bir yaklaşım.Taassupten azade,hür bir muhakeme,gerçekleri gören ve cesaretle ifade edebilen asil bir ruh.Toplumun,bu vasıflara sahip yazar ve çizerlere ne kadar çok ihtiyacı var olduğu bir bilinebilse..Böyle müstakim, güçlü kalemler hür ve demokrat düşüncenin teminatıdır.Bunlar çoğaldığı ve bu düşünceler topluma hakim olduğu gün,idareciler kolay kolay hata yapamazlar.Hak,hukuk ve adalet topluma hakim olacak,huzur,emniyet ve sükünet temin edilecektir inşaallah Yazı harika olmuş,yazarını tebrik ediyorum..

  • hakan kagan

    29.11.2014 23:20:13

    bir millet cehaletle hukukunu bilmezse ehl-i hamiyeti dahi müstebit eder (bediüzzaman) tesbitini yaşıyoruz şu zamanda..ne yazık ki bazıları anlamamakta ısrarcı..

  • HÜSEYİN İLHAN

    29.11.2014 22:48:44

    AKP maalesef dindarların zındıka ve lehviyatçı insanların yüzünden prim yapmış ve oya tahvil etmiştir.Lakin % 50 nin oy vermesi acaba HARAMSARAY ın inşasını helal edermi?,ELEKTRİKTE 10 yıla yakındır HIRSIZIN ÇALDIĞINI DÜRÜST VE KUL HAKKINA GİREREK ÖDETEN KANUNU İHDAS edenleri şer'an masum ve haklı gösterirmii,65 yaş üstüne bedava seyahat uygulaması başlatıp varlıklı insanın ihtiyacı olan otobüs sahibinin hakkını gasbetmesini şer2an ve hıkuken haklı olurmu,matrah arttırmı deyüp haraç toplamayı mazur görüyorsanız ya akılla ilgili sağlık probleminiz,yada İSLAM HAK,ADALET ile ilgili CEHALETİNİZ yadaaa SİYASİ TARAFGİRLİK İLLETİNDEN körelmiş göz,kalkmış iz'an,yokolmuş vicdan ,titretmeyen insafınız kalmamıştır demektir.RİYA,SAHTEKARLIK,KAÇAKÇILIKLARI BONUSU.

  • emin

    29.11.2014 16:29:12

    Tek adam deyip duruyorsunuz da, milletin yarısının oy vermesinin anlamını okuyamıyorsanız, bu sizin cahilliğinizdendir! Memlekkette ya alternatifi yoktur, ya da çok seviliyordur! Kabadayı arıyorsanız, burnunuzu kaldırıp, diğer parti liderlerine bakın!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı