"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Promosyon Kur'anlara dikkat

31 Mayıs 2016, Salı
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ramazan’a sayılı günler kala gazeteler başta olmak üzere birçok kurum promosyon yarışına girdiğini belirterek, “Kur’ân-ı Kerim ve hatim setlerinin yanı sıra ilmihal, namaz hocası ile peygamberlerin hayatını konu alan eserler promosyon ürünlerinin başından geliyor. Ramazan klasiği haline gelen bu kampanyalar bazen istenmeyen gelişmeleri beraberinde getirebiliyor. Zira dağıtılan Kur’ân-ı Kerim ve meali eksik ya da aslına uygun olmayan şekilde basılabiliyor” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ramazan ayıyla birlikte artan dini hassasiyetler nedeniyle özellikle gazetelerin Kur’ân-ı Kerim ve mealini okurlarına dağıttığını bildirerek, “Bu eserlerin kimi zaman telif hakkı ve baskı maliyetleri nedeniyle yeteri kadar özen gösterilerek hazırlanmadığına dikkat çekti. Bayraktutar, “Ramazan ayı nedeniyle promosyon olarak dağıtılan Kur’ân-ı Kerim ve mealleri hazırlanırken yoğun bir hassasiyet göstermek gerekiyor. Kimi zaman aslına uygun olmayan mealler ile yanlış anlamlara sebep olacak şekilde Kur’ân-ı Kerimler basılabiliyor” dedi.

Kur’ân-ı Kerim yayıncılığının yoğun hassasiyet, derin bilgi isteyen bir alan olduğunu anlatan Bayraktutar, bu nedenle  promosyon düzenleyecek kurumların bu alanda uzman ve güvenilir kişilerle çalışması tavsiyesinde bulundu.

MÜCAHİT ÇAKIR / ANKARA

Okunma Sayısı: 2468
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı