"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Refet Kavukcu Ağabey dualarla

27 Ocak 2022, Perşembe
Erzincan Risale-i Nur hizmetlerinin saff-ı evvel talebelerinden ressam, Hattat Refet Kavukcu vefat etti. Refet Kavukcu Ağabeyin cenazesi 27 Ocak 2022 Perşembe günü (bugün) ikindi namazı sonrası Erzincan Terzibaba Camii’nde kılınacak ve duâlarla defnedilecek.

Refet Kavukcu 1929’da Erzincan’da dünyaya geldi. Hattat ve ressamdır. Tevafuklu Kur’ân’ın hattatı ve Nur Risaleleri’nin kapak kompozisyonunun ressamıdır.

Risale-i Nur hakikatlerinin anlaşılması için yaptığı pek çok tablo ve poster bulunmaktadır. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ile de görüşen ve ‘son şahit’lerden olan Kavukcu, “hattat ve ressam” olarak kalemiyle hizmet eden ağabeylerden biriydi.

Bir süredir tedavi gören Refet Kavukçu, dün sabah (26 Ocak 2022) Hakk’ın rahmetine kavuştu. Refet Kavukcu Ağabeyin cenazesi 27 Ocak 2022 Perşembe günü (bugün) ikindi namazı sonrası Erzincan Terzibaba Camii’nde kılınacak ve duâlarla defnedilecek.

İstanbul - Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 2641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    27.1.2022 17:35:40

    Reffet Kavukçu ağabey ve cümle ahirete irtihal eden ve Hizmet- i iman ve Kur'an için mücadele,mücahede ve müdafaa edenlere,maddi ve manevi irtbatı olanlara Cenab- u Allah 'tan rahmet temenni eder ve kıyamete kadar şahs- ı Maneviyeden hasıl olan ecir ve seveplardan hissedar olmalarını dua ve niyaz eder. Aile efradına ve camiaya sabr- ı cemil, hüsn- ü hatime ve sıradı- ı müstegim temenni ederim.

  • mevlüt kılınçkan

    27.1.2022 07:26:30

    Allah(cc) rahmetine gark etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı