"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reyhanlı davasının 4. duruşması sona erdi

23 Ekim 2015, Cuma 13:33
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 5'i çocuk 53 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili davanın dördüncü duruşması sona erdi.

İddianameye hazırlayan Savcı Özcan Şişman hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Reyhanlı saldırısına ilişkin soruşturma başlatıldığına dair yazı mahkemeye ulaştı. Mahkeme, Şişman hakkındaki soruşturma hakkında bilgi almak için HSYK’ya yazı yazılmasına karar verdi. 

33 kişinin yargılandığı Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nebil Kabasakal, İlhan Küçükdüvekin, Muhammet Ali Serter, Muhammet Gümüş ile taraf avukatları ve patlamada yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Tutuklu sanıklar Fikret Nazik, Mehmet Genç, Nasır Eskiocak, Ergin Ördek, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Mehmet Kılıç, Ahmet Mansuroğlu ve Süleyman Evet duruşmaya Adana F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS yöntemi ile bağlandı. Mahkeme ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan Aykan Hamurcu, Yusuf Nazik, Ercan Bayat, Temir Dükancı, Omar Alkhatıp, Mihraç Ulaç, Cengiz Sertel ve Mohammad Dip Korali’nin yakalanamadığını bildirdi. 

Mahkemenin ayrıca bir önceki celse iddianameyi yazan o dönemde özel yetkili savcı olan ve halen MIT TIR’ları olayı nedeni ile tutuklu bulunan Savcı Özcan Şişman hakkında idari veya adli soruşturma olup olmadığına ilişkin Adalet Bakanlığı’na sorulan yazıya cevap verildi. Adalet Bakanlığı, 13 Ocak 2105’te savcı Özman Şişman hakkında Reyhanlı patlamasına ilişkin inceleme ve soruşturma izni verildiğini bildirdi. 

Söz alan müşteki avukatlarından Deniz Özbilgin, Reyhanlı saldırısını Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırı nitelendirdiklerini ancak Ankara saldırısı ile Türkiye’nin daha ağır bir bilanço yaşandığını söyledi. Reyhanlı patlaması gibi ağır soruşturmanın üzerine yeteri kadar üzerine gidilmediğini vurgulayan Özbilgin, “Reyhanlı davasının üzerine layıkıyla gidilmediği için Suruç ve Ankara patlamalarını gördük.” dedi.

Avukat Aslıhan Aksoy Arıkan ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Reyhanlı saldırısının faillerini yakalayıp yargıya teslim ettik' sözlerine değindi. Dava kapsamında 9 kişinin arandığını hatırlatan Arıkan, “Bizim bilmediğimiz bir şey varsa Başbakanlığı sorulsun.” talebinde bulundu. 

Sanık ve müşteki avukatlarının taleplerini alan mahkeme arar kararlarını açıkladı. HSYK’dan Özcan Şişman hakkında soruşturmanın tamamlanıp tamamlanmadığını, gizlilik kararı yoksa soruşturma hakkında bilgi verilmesini isteyen mahkeme Özcan Şişman’ın tanık olarak dinlenilmesi talebinin, Şişman’a sorulacak sorulan yazılı olarak bildirilmesinden sonra değerlendirileceğine karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Okunma Sayısı: 1504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı