"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rudaw: Musul’da az sayıda Türk askeri kaldı

14 Aralık 2015, Pazartesi 11:10
Musul’a bağlı Başika bölgesine konuşlandırılan Türk askerlerinin önemli bölümünün çekilmeye başladığı iddia edildi.

Rudaw televizyonunun haberine göre, kampa konuşlandırılan askerlerin büyük bölümü, bu sabah kamptan ayrılarak Türkiye’ye doğru yola çıktı. Türk askerlerinin gün içinde Habur sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. 

Söz konusu televizyonun haberine göre, gece çok sayıda askeri tır Türkiye'den kuzey Irak'taki Kürt bölgesine geçti. Başika bölgesine giden tırların geri dönerek Duhok’a ulaştığı, sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmak üzere olduğu kayd edildi. Rudaw’ın bildirdiğine göre Türk askeri konvoyu 10 araçtan oluşuyor. Başika’da az sayıda asker ile ekipman ve silahtan oluşan küçük bir Türk askeri birliğinin kaldı.

4 Aralık’ta Musul’un Başika ve Zelikan Kampı’na yerleşen Türk birliğinin ağır silahlar, tanklar ve toplarla donatıldığı illeri sürülmüştü. 

Bağdat, Türk Ordusu’nun bölgeden çekilmesi için önceki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) başvurmuştu. 

Geçtiğimiz Cumartesi Irak’ın başkenti Bağdat toplanan binlerce kişi Türkiye bayrağını yakarak askerin Musul’dan çekilmesini istemişti. Merkezi IŞİD’in işgalinde olan Başika, Musul’un kuzeydoğusunda, IŞİD karargahlarına da 10 kilometre mesafede bulunuyor. Başika’nın çevresi ve yüksek tepeleri Peşmerge Güçleri’nin kontrolünde.

Okunma Sayısı: 1727
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı