"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Said Nursî iman kurtarma mücadelesi verdi

22 Kasım 2019, Cuma 21:32
Karar Gazetesi yazarı Hakan Albayrak, önceki gün köşesinde son günlerde sosyal medyada yapılmaya çalışılan Bediüzzaman Said Nursî aleyhtarlığını eleştirdi.

Albayrak, “Said Nursî aleyhtarlığı” başlıklı yazısında, “Sosyal medyada yine Said Nursî aleyhinde bir rüzgâr estirilmeye çalışılıyor. Bitlis, Van ve Diyarbakır’da Arapça ve Türkçenin yanı sıra Kürtçenin de eğitim dili olarak kullanıldığı bir üniversitenin (Medresetüzzehra) kurulmasını istedi ya; “Kürtçü” imiş. “Vatan ve millet ve İslâmiyete hıyanet etmem, hakikat-i Kur’ân’a feda olan bu başımı zalimlere eğmem” dedi ya; “hain” imiş” yazdı. 

İslam’a yapılan hücumları savuşturdu

Albayrak, “(...) Rıza-yı İlâhî için varını yoğunu ortaya koyan bir serdengeçti… İslâm’a yapılan hücumları savuşturmaktaydı aklı fikri. En elverişsiz şartlarda, ‘Zındıka Komitesi’nin yakıcı derecede yakın gözetimi altında bile iman hakikatlerini yazmaktan çekinmedi. (...) Hürriyetçiliği ve İttihad-ı İslâm’cılığı ile temayüz eden “Eski Said” de, iman kurtarma mücadelesiyle temayüz eden ‘Yeni Said’ de benim başım gözüm üstüne. Allah ganî ganî rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Yeni Asya

***

Benzer içerikleri okumak için tıklayınız:

İslamilik Endeksi ve Bediüzzaman

Cenab-ı Hakk'ın rahmetine uğurladığımız Hafız Taha Hoca'nın ifadeleriyle Bediüzzaman

Urfa Âlimlerinden Sabri Yazar’ın Bediüzzaman mütalâası

Okunma Sayısı: 3621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı