"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Said Nursî M.Kemal için ne demişti?

10 Kasım 2014, Pazartesi 12:59
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, "Said Nursi ve M. Kemal" kitabında Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin M. Kemal'e bakış açısını Risale-i Nur'dan örneklerle gün yüzüne çıkarıyor.

Bediüzzaman Said Nursî, Cumhuriyet Türkiye’sinde toplumun inanç ve fikir dünyasında son derece etkili olmuş bir iman, tefekkür ve mücadele adamı.M. Kemal ise, Cumhuriyet devrinin ilk cumhurbaşkanı, inkılâpların mimarı ve Said Nursî’nin inançlarına tamamen zıt bir dünya görüşünün temsilcisi, tatbikatçısı.

Bediüzzaman’ın M. Kemal hakkındaki düşünceleri nelerdi, onun fikriyat ve icraatı için neler söyledi, neler yazdı? M. Kemal ve takipçileri ona, hizmetine ve talebelerine karşı nasıl bir tavır takındılar? Günümüzdeki durum ne? Bu ve buna benzer daha pek çok sorunun cevabını Yeni Asya Neşriyat'tan çıkan "Said Nursi ve M. Kemal" kitabında bulabilirsiniz. 

Kitabı temin etmek için tıklayınız.

Okunma Sayısı: 3423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı