"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saldırıda hasar gören binaya branda çekildi

02 Mayıs 2016, Pazartesi 11:15
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na dün gece PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 1 Uzman Çavuş şehit oldu, asker ve yakınlarının da bulunduğu 21 kişi yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan İlçe Jandarma Komando Taburu'na dün gece saat 21.50 sıralarında teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü kamyonet, bir terörist tarafından Komando Taburundaki lojman binasının bulunduğu bahçe duvarının yanına bırakıldı. Aracı beton bloklardan oluşan duvarının yanına bırakan terörist kaçarken, kısa bir süre sonra patlatıldı. Patlamanın şiddetiyle lojman binası hasar görürken, hizmet binası da kısmen etkilendi. Patlamanın şiddetiyle Komando taburunun yakınında bulunan köylerdeki bazı evlerin camları da kırıldı. Olay yerinde büyük çukur açıldı. Patlamanın ardından Komando taburundaki askerler teröristlerin gizlenmiş olabileceği çevredeki bazı alanları ateş altına alındı. Patlamada Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ve lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 22 kişi yaralandı.

Olay yerine ambulansların yanısıra durumu ağır olanların Diyarbakır'a acil taşınması için helikopterler sevk edildi. Diyarbakır Asker Hastanesi kaldırılan ağır yaralı Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Komando taburuna düzenlenen saldırıdan sonra Diyarbakır'dan takviye güvenlik güçleri ilçe merkezine sevk edildi. PKK'lıların kaçabileceği alanlarda güvenlik güçleri tarafından operasyonlar başlatıldı.

LOJMAN BİNASINA BRANDA

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda hasar gören lojman binasına ise sabah branda çekildi ve Türk bayrağı asıldı. Lojmanların yanında patlatılan bombalı aracın parçalarının ise çevreye savrulduğu görüldü. Komando taburunda görevli askerler ile bomba imha ekipleri de çevrede geniş çaplı inceleme başlattı.

EMNİYET ARACINA DA SALDIRI

Bu arada Dicle İlçe Komando Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıdan sonra dün gece Hani'den Dicle ilçesine gelen ve içinde Hani İlçe Emniyet Amiri ile Hani'de görev yapan kadın hakim ve 2 korumanın bulunduğu polis zırhlı aracı ve koruma olarak eskortluk yapan bir başka zırhlı araç, şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Yavaşlamasına rağmen durmayan şüpheli araçtan uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açıldı. Saldırıda İlçe Emniyet Amiri, hakim ve 2 polis memuru yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 

DHA

Etiketler: diyarbakır, dicle
Okunma Sayısı: 1377
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı