"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sarıkamış şehitleri harekâtın 104. yıl dönümünde rahmetle anıldı

04 Ocak 2019, Cuma 22:17
Kars'ta binlerce kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı etkinlikleri çerçevesinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle sıfırın altında 12 derecede yürüyüş yaptı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı etkinlikleri kapsamında yaklaşık on bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde şehitler için düzenlenen mevlidin ardından binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Sarıkamış Meydanı'nda toplandı.

Şehitler için yürüdüler

Hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye düşmesi ve kar yağışına aldırmayan kalabalık, tekbirler eşliğinde yürüyüşe başladı.

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelenler, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 3 kilometrelik yürüyüş sonrası Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne geldi.

Burada okunan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Yürüyüşe katılmak için İstanbul'dan gelen Serap Taştan, yaptığı açıklamada, yürüyüş sırasında 104 yıl önce şehit olan 90 bin askeri daha iyi anladıklarını belirterek, "Şu kısa mesafede o kadar çok üşüdük ve yorulduk ki onlar bizim için bu dondurucu soğukta can verdiler. Bu duyguyu anlatabilecek kelime yok, burada olduğum için çok mutluyum."dedi.

Öğretmen annesi Asiye Şaşmaz ile yürüyüşe katılan Zeynep Zümra Şaşmaz da çok duygulandığını ifade ederek, "Şehitlerimiz bizden daha çok yürüdü. Annem gibi ben de onlar için her zaman yürüyüp, ölürüm." diye konuştu.

AA

Etiketler: Sarıkamış, şehit, Kars, savaş
Okunma Sayısı: 1621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı