"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sayıları neden gizleniyor?

25 Ekim 2021, Pazartesi 17:30
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkiye’de vatandaşlık verilen Suriyeli sayısıyla ilgili açıklamanın son olarak Aralık 2019’da yapıldığını söyleyerek, “22 ay önce Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda 110 bin Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiği açıklanmıştı. Sonraki süreçte vatandaşlık verilen Suriyeli sayısıysa sır gibi saklanıyor” dedi.

Kaç Suriyelinin vatandaşlık aldığına dair 2 önerge verdiğini, sorulara aylar sonra gönderilen cevaplarda “5901 sayılı Türk vatandaşlığı Kanununun Uygulanasına İlişkin Yönetmeliğe göre gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır” denilerek geçiştirildiğini söyleyen Güzelmansur şunları söyledi: “Bu defa ‘2020 yılında ve 2021 yılının ilk 3 ayında T.C. vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısını’ Bilgi Edinme Yasası kapsamında öğrenmeye çalıştık. Bilgi edinme başvurusu da ‘ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi olduğundan konu ile ilgili olumlu yanıt verilememektedir’ denilerek reddedildi” ifadelerini kullandı.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 885
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı