"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit babası Kürtçe ağıt yaktı: Sana kıyan eller kırılsın

04 Mart 2016, Cuma 15:20
Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın (26) cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Karadal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne meslektaşlarının omuzunda getirildi. Burada şehit Karadal'ın yakınları, tabutun yanına gelerek gözyaşı döktü. Törende Anne Ayşe Karadal, görme engelli baba Cuma Karadal ve kız kardeşlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş şehidin naaşına sarılarak ağıtlar yaktı.

Törene şehidin kepiyle katılan dayısı Şahin Yıldız, bir süre taziyeleri kabul ettikten sonra tabutun yanına gelerek şehit Karadal'ın fotoğrafına bakarak, "Sen beni nasıl yalnız bırakıp gittin yeğenim. Bu kep sana çok yakışıyordu. Sana kıyan eller kırılsın" dedi ve kafasındaki kepi çıkarıp şehidin fotoğrafının üstüne yerleştirdi. 

Tören boyunca gözyaşı döken yakınlarını teselli ederek, "gözyaşı döküp hainleri sevindirmeyin" diyen abla Yıldız Gölbaşı ise tabuta sarılarak, "Yüzüne, gözüne kurban, seni vuran eller kırılsın, kökleri kurusun. Erkek olsalar karşılarına çıkarlardı. Etek giydiğiniz, elbise giydiğiniz günleri de gördük. Benim gözümden yaş akmayacak. Çünkü benim kardeşim şehit oldu, sizin gibi leş olmadı" dedi.

Yıldız Gölbaşı, törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i görünce de "Ne zaman sorunumuz olsa, Fatma Şahin'e gidin, o halleder derlerdi. Seninle böyle mi görüşecektik" demesi çevredekilerin hüzünlenmesine sebep oldu.

Şehidin, Mardin'in Dargeçit ilçesinde beraber görev yaptığı bir silah arkadaşı da şehidin annesine ve kardeşlerine sarılarak başsağlığı diledi.  

Tören boyunca taziyeleri kabul eden baba Cuma Karadal ise zaman zaman tabuta sarılarak teselli olmaya çalıştı. Kürtçe ağıtlar da yakan Cuma Karadal, cenazenin götürülüşü sırasında ise top arabasının arka kısmına çıkarıldı ve bir süre bu şekilde ilerledi.

Törende şehit oğlunun kepini takıp asker selamı veren şehidin annesi Ayşe Karadal da tören sırasında zaman zaman fenalaşınca sağlık ekipleri müdahale etti. 

Karadal'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Törene, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, askeri erkan, şehidin meslektaşlarıyla yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karadal, Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün çıkan çatışmada beraberindeki 2 askerle beraber şehit olmuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1934
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı