"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler dualarla ebediyete uğurlandı

26 Nisan 2018, Perşembe 14:34
Mardin'de çevre güvenliği kapsamında görevli bulunduğu binanın çatısından düşerek şehit olan polis memuru Kubilay Karaman, Erzurum'da ebediyete uğurlandı.

Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze töreninin yapılacağı Narmanlı Camisi'ne getirilen 28 yaşındaki Şehit Özel Harekat Polisi Kubilay Karaman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, burada polis mangasınca cenaze nakil aracından alınarak katafalka konuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ile eşi Sevgi Kurtulmuş, cenaze töreninde, şehidin annesi Ayten, babası Vedat ile kardeşleri Ahmet, Emre ve Özlem'in yanına giderek bir süre görüştü.

Kurtulmuş burada şehidin annesi Ayten Karaman'ı, "Allah mekanını cennet eylesin, Allah sabırlar versin." diyerek teselli etti. Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş da şehidin yakınlarına sarılarak onları teskin etmeye çalıştı.

Camide öğle namazının kılınmasının ardından İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, cenaze namazını kıldırdı, helallik istedi ve dua etti.

Daha sonra cenaze nakil aracına konulan şehit polis Karaman'ın naaşı, tekbir ve salavatlarla Asri Mezarlık Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

Bakan Kurtulmuş, defin töreninin ardından, şehidin naaşına sarılı Türk bayrağını baba Vedat Karaman'a takdim etti.

***

Şehit Cesur'un cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Akçabudak köyü Hevsel mezrası sınırlarında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un cenazesi, memleketi Konya'da ebediyete uğurlandı.

Konya Havalimanı'ndan alınan şehidin cenazesi, karayoluyla Seydişehir ilçesindeki babaevine getirildi.

Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ilçe merkezindeki Muallimhane Camisi'ne getirildi. Burada babası İbrahim, annesi Fatma, ağabeyi Mustafa Cesur ve henüz 15 gün önce nişanlandığı Ayşe Bostancı, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin, nişan töreninin ardından bir hafta önce görev yeri Diyarbakır'a döndüğü öğrenildi.

Ankara'da uzman çavuş olarak görev yapan şehidin ağabeyi Mustafa Cesur'u, yakınları ve silah arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı namazın ardından Akyol Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AA

Okunma Sayısı: 1458
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı