"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitlerimizi gözyaşları ve dualarla ebediyete uğurluyoruz...

04 Şubat 2018, Pazar 15:29
PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve şehit olan piyade sözleşmeli er Akagündüz ile Afrin bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gürsu ebediyete uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Gürsu'nun (28) naaşı, Elazığ Havalimanı'ndan cenaze nakil aracıyla Çaydaçıra Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından Mevlana Camisi'ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okundu.

Şehidin babası Metin Murat, annesi Filiz, kardeşleri Çağrı ve Melike Gürsu ile yakınları tabutun önünde gözyaşı döktü.

Törene katılan çok sayıda vatandaş sık sık tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Gürsu için dua edildi. Bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, tören mangası eşliğinde top arabasıyla cenaze aracına kadar götürüldü. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, törende yaptığı konuşmada, şehit Fevzi Gürsu'nun milletin birliği, beraberliği, ülkesi, inancı, dini  ve ezanı için şehadete yürüdüğünü belirtti.

Şehidin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden Canikli, "Milletimiz ve ailesi için büyük bir acı, ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim annesinin, babasının, kardeşlerinin, bütün sevenlerinin ve milletimizin acısını hafifletsin. Ne mutlu ki mertebelerin en büyüğünü Rabbim ona nasip etti. İnşallah sevdikleri onun şehadetinden nasip alacak, faydalanacaklar." dedi.

"Onların verdiği silahlarla bu yiğitlerimizi şehit ettiler"

Canikli, Elazığ'dan bütün dünyaya ve ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen taşeron, hain örgütlere destek verenlere seslendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bakın o verdiğiniz silahlar, bu millete dönecek, Türkiye'ye yönelecek.' diye daha önce de ikaz ettik. İşte en son örneğini dün gördük. Onların verdiği silahlarla bu yiğitlerimizi şehit ettiler, fidanlarımız o nedenle toprağa düştü. Artık sözün bittiği noktadayız. Terör örgütüne destek veren kim olursa olsun bu desteğini durdurmalı ve bitirmelidir. Bu Türk milleti için bir bağımsızlık mücadelesidir. 20 Ocak'tan beri terör örgütü Afrin bölgesinden ülkemize yönelik 90'a yakın saldırıda bulundu. Bunlar bir günde olmadı, bu silahları bir günde getirmediler. Demek ki hazırlıklarını aylar yıllar öncesinden yapmışlar, yapmaya devam ediyorlar. Niye bu harekatın şimdi yapıldığını anlayabildiniz mi?"

 

Şehidin naaşı, götürüldüğü Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi

Cenaze törenine, şehidin babası Metin, annesi Filiz, kardeşleri Çağrı ve Melike Gürsu, Bakan Canikli'nin yanı sıra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de katıldı.

Şehit Muhammed Osman Akagündüz ebediyete uğurlandı

Hakkari’de Çukurca ilçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen piyade sözleşmeli er Muhammed Osman Akagündüz’ün cenazesi Niğde'nin Çamardı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Muhammed Osman Akagündüz’ün (21) cenazesi Adana'daki babaevinden helallik alınmasının ardından ilçeye bağlı Beyazkışlakçı köyüne getirildi.

Köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin babası Aziz Akagündüz, annesi Muteber Akagündüz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek. Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, İl jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, köy mezarlığında defnedildi.

Güçlükle ayakta durabilen anne Muteber Akagündüz ve şehidin yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Bakan Özhaseki, şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehidin, beş kardeşten en küçüğü olduğu öğrenildi.

Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce 1 Şubat'ta güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı.

AA

Etiketler: şehit, şehit cenazesi
Okunma Sayısı: 1728
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı