"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitlik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınladı

12 Kasım 2016, Cumartesi 15:58
Milli Savunma Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren 'Şehitlik Yönetmeliği'ne ilişkin yaptığı açıklamada şehitliklerin birleştiğini belirtti.

Daha önce askerlerin Asker Şehitliği'ne polislerin de Polis Şehitliği'ne defnedildiğini hatırlatan bakanlık kaynakları, bu ayrımın ortadan kalktığını bildirdi. Edinilen bilgiye göre, şehitliklerin idaresi, bakımı ve onarımı valilikler eliyle yapılırken, yurt dışındaki şehitliklerin sorumluluğu ise büyükelçiliklerde olacak. Şehitliklere asker, polis, jandarma, sahil güvenlik, MİT şehitleri ile korucular ve görevinde şehit olan kamu personeli defnedilecek.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 'Şehitlik Yönetmeliği'nde 15 Temmuz için ayrı bir bölüm yazıldı. Buna göre, 15 Temmuz şehitleri, aileleri isterse şehitliklere nakledilebilecek. Mevcut şehitliklerin idaresi ise 6 ay içinde içişleri Bakanlığı'na devredilecek. 15 Temmuz şehitleri, ailelerinin istemesi durumunda, başka bir yerdeki mezarlığa nakledilebilecek. Bu durumda yine valilik, buradaki kabri şehitliklerdeki standartta inşa etmekle yükümlü olacak.

DHA

Etiketler: şehitlik
Okunma Sayısı: 1378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı