"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sesimizi duyun

08 Eylül 2016, Perşembe 00:01
Operasyonlar sonucu ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) mağdur edilen ve hiçbir yerde seslerini duyuramayan mağdur vatandaşlar, gazetemize maillerle veya telefonlarla ulaşıp seslerini duyurmamızı istiyor.

Mağdurların her zaman yanında olan Yeni Asya mazlûmların sesi olmaya devam ediyor.

Bu ülkede kime güveneceğiz

Gazetemize ulaşan mektupların bazıları şöyle: “Babam beni çobanlık yaparak okuttu. Erzurum’da 5 yıl çektiğim sıkıntıları anlatsam sayfalara sığmaz. Kaldığım evle okul arası çok uzaktı, bir gün olsun param yeterli olmadığı için eksi 45 derecelerde bile otobüse binemedim. Gece gündüz çalıştım Avrupa Birliği Projeleri hazırladım. Sonuç mu? Bir sabah kalktım 11 yıllık görevimden daha önceden istifa ettiğim sendikadan dolayı ihraç edilmişim. Yaşın yanında kuru yanmayacak diyorlardı. Lütfen bizlere yardımcı olun. Mağduriyetlerimizi dile getirin. Bu ülkede hiç mi adalet yok, biz kime güveneceğiz. 3 tane kızım var,eşim çalışmıyor. Benim avukat tutacak param da yok”

Savunma bile yapamadık

Merhaba, ihraç edilen 28bin öğretmenden biriyim. Henüz 4 yıllık öğretmenim. Bu 4 yılın yarım dönemi doğum yapığımdan dolayı aylıksız izinde geçti. Sicili tertemiz memur bir babanın torpilsiz, şaibesiz, tertemiz atanmış bir evlâdıyım henüz 25 yaşındayım. Hayatım boyunca ne kadar başarı elde ettiysem hepsi bileğimin hakkıyla oldu. Bu grubun ne toplantılarına katıldım, ne dershanelerine gittim.

Sendika başkanı beni ikna etti ve üye olduk. Kimse bizi uyarmadı. Karı koca aynı sendikaya üye olalım dedik ve eşim de aynı sendikaya üye oldu. Onun da bu örgütle zerre kadar alâkası yoktur. 21 temmuz günü maalesef mesleğine aşık, öğrencileri, velileri, arkadaşları tarafından çok sevilen bizler açığa alındık. O andaki üzüntümü kelimelere dökmem mümkün değil… Açığa alındıktan sonra gözümüz kulağımız hep telefonda oldu. “okul müdürü arasa da bizi savunma vermeye çağırsa” diye bekledik durduk. Savunmayı geçtim, il Millî Eğitim Müdürlüğü okul müdürümüze bile sormamış “bunlar nasıl öğretmenlerdir” diye. Devlet büyüklerimiz gerçeği göremedi maalesef ama 22 yaşındaki gariban öğretmenden bu basireti beklediler…

Ses veren yok hisseden yok

Bir Maraşlı olarak 11 yaşımda annemi kaybettim İstanbul’da bir akrabada kalarak liseyi okudum ve sonunda sınıf öğretmeni oldum Dereköy de fakir bir köylü çocuğu olarak benim için öğretmenlik çok değerliydi. Şimdi ise 5 ve 12 yaşında iki çocuğumu yüzüne bakamıyor ve ağlıyorum. 90 yaşında bir babam var ona bakıyordum. Çok mağdurum ne iş yapar nereye giderim. Bizi öldürseler daha iyiydi diyorum bazen bir öğretmenin elinden mesleğini almak zaten ölüm demek. Ne olur yardım edin bu yuvayı kurtarın. Ses veren yok hisseden yok yalvarıyorum yardım edin mesleğime döneyim. 20 yıllık bir öğretmenim buna dayanamıyorum. 

Okunma Sayısı: 6469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    8.9.2016 11:47:16

    DUA DUA DUA.Evet rabbimizin hangi duaları tez kabul edip hiiç geri çevirmediğini ve aldığınız nefesin,düşündüğünüz fikirlerin bile ondan gizlenemeyeceğini biliyor ve iman ediyoruz.Öyle ise yaşanılanlarda yapılan yanlışların,haksızlıkların ve zulme varan tatbikatların hepsinin hesabı o ŞAŞMAZ ADALET TERAZİSİNDE TARTACAK,ŞAŞMAZ,YANILMAZ,YANILTMAZ VE KAYIRMAZ OLAN MUTLAK ADALTİ İLE HÜKMEDİP ZALİME CEZASINI,MAZLUMA HAKKINI HİİİÇ Mİ EKSİKSİZ VERECEK OLAN ADİL OLAN RABBİMİZİDR. Müsterih olun.Nice darbeler,nice zulümler,nice dönekler ve münafıklar HAK DİNİ YOKEDEMEDİ,HAKİKAT GÜNEŞİNİ SÖNDÜREMEDİ,ADALETİ DAİMİ KALDIRIP ,ZULMÜNÜ DEVAM ETTİREMEDİ.ŞAHİDİZ YA RAP.HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİİL diyoruz.

  • Mutsuz

    8.9.2016 04:10:37

    Ben khk ile ihraç edilen bir öğretmenim.bankasya ve sendikadan dolayi ihraç edildim.neden bank Asya ya para yatirdim.yazayim.kizkardesim esinden boşandı ve oglu ile yanıma geldi. Üvey annem eve almadı.bsbsm yaşlı sesini çıkaramadı.erkek kardeşlerim hanim köylü sahip çıkmadi.sahip cikmadiklari gibi birde itip kaktilar.grl kızim dedim. Sofraya fazladan bir kaşık ben koyarım. O sekilde yanıma geldi.ogluna durumunu duzeltene kadar ben baktim.oda asgari ücret bir işe girdi Oglunun masraflari için bana eline geçtikçe 50-100 ne geçerse veriyordu.ben onunnparasini harcamaya kiyamadim.evime yakin olan katılım Bankası Bank Asya ya yatirdim. Hiç bir yere para hareketi olmadı. Ama sonuç bu takdir sizin. Kardesine analık yapan bir ogretmen.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı