"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma'da gerçekler gün yüzüne çıkıyor

21 Ekim 2015, Çarşamba 14:42
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davası duruşmasında tanık Serkan Arslan, "Gaz maskemi 6 yıldır kullanıyorum, hiç bakım yapılmadı. Bir iki defa akşam alındı, ertesi gün verildi" dedi.

Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, mağdur ve tanıkların dinlenmesine devam edildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 25'inci oturumunda ifade veren tanık Erkan Kılıç, 1998 yılından beri maden işçisi olduğunu, 2003 yılında girdiği Eynez Ocağında bantçı olarak görev yaptığını söyledi.

Kılıç, dinamit atımı sırasına elinde sensörle gaz ölçümü yapan emniyetçi görmediğini ifade ederek, "Sonra insan nakil bandına bindik, 15-20 metre ilerledik bir koku geldi. Lastik kokusuna benziyordu. Bu nedenle temiz havaya çıktık. Duman önce zayıftı, sonra her yeri kapladı. Olaydan önce 4. bantta elektriksel bir sıkıntı oluyordu. Bant o gün de 3-4 kez çekmemezlik yaptı. Bantta 2-3 aydır böyle bir problem vardı. Ama olayın banttan kaynaklanmış olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"Telefon çalışmıyordu"

Tanık olarak ifade veren Serkan Arslan da 2007 yılından beri madenlerde kaynakçılık yaptığını, Eynez Ocağına 2009 yılında başladığını dile getirdi.

Ocakta 3'üncü bant civarındayken saat 14.40 - 14.50 civarında elektrik kesildiğini anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Telefonla birilerini aramaya çalıştım, telefon çalışmıyordu. Yaklaşık 5 dakika sonra amirler geldi. Bir patlama sesi duymadım. Olaydan önce 15-20 gündür ocak genelinde sıcaklık vardı. Yangın tüplerinin bazıları boştu. Ben boş tüple kaynak yapmazdım, boş tüp bulunca yukarı çıkarırdım, değiştirildi. Yangın tüpü olmadan emniyetçi kaynak yaptırmazdı. Gaz maskemi 6 yıldır kullanıyorum, hiç bakım yapılmadı. Bir iki defa akşam alındı, ertesi gün verildi.

AA

Okunma Sayısı: 2016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı