"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sultanahmet meydanında patlama

12 Ocak 2016, Salı 11:30
İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada 10 ölü, 15 yaralı olduğunu açıkladı.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. DHA, saat 10.20 sularında yaşanan patlamada ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada 10 ölü, 15 yaralı olduğunu açıkladı. 

SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Saldırganın Suriye kökenli canlı bomba olduğu değerlendiriliyor" dedi. 

Patlamanın yaşandığı yerde Alman turist kafilesi bulunuyordu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan çoğu da Alman turistler. Valilik açıklamasında, "Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

Al Jazeera'ye konuşan bir görgü tanığı, patlamanın çok şiddetli olduğunu söyledi. Patlama, çevre semtlerden de duyuldu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Sultanahmet'te 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Başbakanlık tarafından İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin getirilen geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsadığı öğrenildi.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.

İslam Eserleri Müzesi'nin karşısındaki Dikilitaş yakınında yaşandığı belirtilen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Çevik Kuvvet ekibi ile polis helikopteri çevrede önlem aldı. Patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklı olabileceğini belirtiyor. Bomba imha ekipleri bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. 

BBC Türkçe'ye bilgi veren ve olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, "Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler" dedi.

Polis patlama alanına giriş çıkışları kapatırken televizyon canlı yayınlarında bölgedeki turistlerin şaşkınlık içerisinde oturdukları belirtiliyor. Patlamanın Beşiktaş'a kadar uzanan bir alanda duyulduğu ifade ediliyor. Bir görgü tanığı ise patlama anında 'alev topu gibi' bir ateş çıktığını söyledi. 

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları canlı bomba olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. CNN Türk yayınına katılan bir görgü tanığı, bir anda büyük bir ateş patlaması gördüklerini, sonrasında da polisin herkesi oradan uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanıdığı 'Büyük ihtimalle “canlı bombaydı”, net görmedim' diye konuştu. 

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ 

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı. 

DAVUTOĞLU BİLGİ ALIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Sultanahmet'teki patlamaya ilişkin bilgi alıyor.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul'daki patlamanın ardından, İçişleri Bakanı Ala, Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi.

Başbakan Davutoğlu'nun, Bakan Ala'dan, İstanbul'daki patlamayla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER

Fotoğraflar: Şenol Berk

AA

Okunma Sayısı: 3506
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı