"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sultanbeyli'de gece cehenneme döndü

10 Ağustos 2015, Pazartesi 09:13
İstanbul Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 5 polis memuru ve 2 vatandaş yaralandı, 2 terörist ele geçirilirken 1 polis ise şehit oldu.

Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışmada 1 polis şehit olurken 2 saldırgan terörist ölü olarak ele geçirildi.

Sultanbeyli’de gece başlayan gerginlik sabah saatlerinde de devam etti. Bombalı saldırı düzenlenen polis merkezinde inceleme yapan polislere teröristler silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada sıcak dakikalar yaşandı. 2 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralandı. Çeken kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

 

Alınan bilgiye göre, Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı polis merkezine bombalı saldırı düzenlendi. Terörist saldırıda 5 polis memuru ile 2 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü. 

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi de karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRILMIŞ

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen terörist saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı belirlendi. 

Polis merkezine düzenlenen terörist saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Olayla ilgili yapılan çalışmada, Fatih Polis Merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldiği ve aracı kullanan teröristin de öldüğü belirlendi. 

Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi: 

"10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir." 

Olay sonrası edinilen ilk bilgilerde 5'i polis 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

HDP İLÇE BAŞKANLIĞINA SALDIRI

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından, HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruptakilerin taş atması sonucu parti binasında hasar oluştu. 

Fatih Bulvarı üzerindeki HDP ilçe başkanlığı önünde toplanan bir grup, binaya taş attı. Atılan taşlar nedeniyle binada, hasar meydana geldi. 

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. 

Gruptakiler polisin uyarılarının ardından dağılırken, bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor. 

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan 3 polis memuru, tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. 

Öte yandan, saldırının gerçekleştiği Fatih Polis Merkezi çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları delil toplama çalışmaları ise devam ediyor. Polis ekipleri, karakol ve çevresindeki geniş güvenlik önlemlerini de sürdürüyor.

POLİSE ATEŞ AÇILDI

Bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine çevreden ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.  

Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışma aralıklarla devam ediyor. 

Ekipler, zırhlı araçlarla ara sokaklara girerek teröristleri yakalamak için çalışma başlattı. 

ÖLÜ SAYISI 2 OLDU

Sultanbeyli'de polis operasyonunda ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı 2 oldu.

AA

Etiketler: sultanbeyli, terör
Okunma Sayısı: 1839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    10.8.2015 10:17:25

    KIZIL KOMÜNİST TERÖRİSTLER ve onların yardımcısı,kuklası olan CANİ,HAİN,KATİL ve KALLEŞ PKK lıların mağduru olan başta şehitlerimize ALLAH dan rahmet,yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Ey hikmet-i hükümeti HAKSIZLIK,ADALETSİZLİK,KİNDARLIK üzerinden başkası olmayan DİN İSTİSMARCISI,RİSALELERİME KİRLİ VE NECİS ELİNİ UZATAN BEDBAHT ve DALALETTEKİ AKP idarecileri.AYAĞINIZI DENK ALIN,MASUMLARIN ÜZERİNDEN HALKI BÖLEREK,CANİLERLE İSE KAPALI KAPILAR ARKASINDA KİRLİ PAZARLIKLARLA TERÖR ÖNLENMEZ.Önlenemediğide yan-beyan ortadadır. ÇEK NECİS ELLERİNİ RİSALELERİMDEN, ÇEK ELLERİNİ MASUMLARIN ÜZERİNDEN, ÇEK ELLERİNİ HALKIN ÜÇ KURUŞUNDAN,İSRAF ETME, HAK ka teslim ol,halkı aldatma.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı