"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur'da şehit edilen asker memleketine uğurlandı

05 Ocak 2016, Salı 11:46
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir için Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehidin cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi.

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyon sırasında PKK'lılarla çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir için Asker Hastanesi bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldığı törende önce şehidin öz geçmişi okundu. Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşkada son dönemde terör örgütünün ülkede huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Üsteğmen Bilek, şöyle dedi:

"Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz." 

Konuşma ardından Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından dua edildi. Okunan duanın ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir, naaşı defnedilmek üzere memleketi Ordu'ya uğurlandı.

DHA

Etiketler: nuh özdemir, şehit, sur
Okunma Sayısı: 1131
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı